Cheesecake s brusnicovým coulis

Dominika Valušiaková

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Ingredience

Cesto:

  • 200 g Bebe sušienok,
  • 125 g masla,
  • 2 ČL ml. škorice,
  • štipka soli;

Plnka:

  • 500 g jemného tvarohu,
  • 250 ml kyslej smotany,
  • 3 vajcia, vanilková aróma,
  • 3 PL hladkej múky,
  • 120 g práškového cukru.

Coulis:

  • Brusnice (cca 500 g), – je možné použiť aj jahody, čučoriedky, alebo iné ovocie
  • trstinový cukor  (cca 5 PL) podľa chuti,
  • lístky čerstvej mäty na ozdobu.

Postup

1

Najskôr si upečieme cesto. Bebe sušienky rozdrvíme valčekom a zmiešame ich so zmäknutým maslom, škoricou a soľou. Tortovú formu si na dne vystelieme papierom na pečenie a bočné strany potrieme maslom. Hmotu roztlačíme do formy, aj do okrajov a dáme piecť na 180 stupňov 8-10 minút.

2

Potom si urobíme plnku. Zmiešame všetky suroviny mixérom a vylejeme na korpus. Opäť dáme piecť na 180 stupňov 15 minút, potom na 120 stupňov 45 minút. Koláč necháme ešte v teplej rúre dôjsť, potom ho dáme vychladiť.

3

Nakoniec si pripravíme ovocnú coulis omáčku, ktorou cestou potrieme a ozdobíme lístkami mäty a čerstvým ovocím. Coulis pripravíme v miske na ohni, kde k ovociu pridáme cukor a dusíme. Potom hmotu prepasírujeme cez sitko a výsledný produkt je hotový.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Domácí rakytníkový sirup

Třešňová roláda z listového těsta s vlašskými ořechy

Grilované kuřecí špízy se zeleninou

Tiramisu s karamelovými sušenkami a vanilkou

Adzukové chilli

Domácí pomazánka z nivy

Bohaté medové řezy se dvěmi krémy a bílkovou polevou

Jemná jogurtová marináda s bylinkami

Opečené tofu s ořechy a brusinkovou omáčkou

Domácí švestková povidla

Mojito zmrzlina

Rychlé těstoviny s rajčaty, mletým masem a sýrem