Recept na domácí purpuru, která provoní váš domov

Nevoní vám kupované aromatické balíčky? Připravte si domácí purpuru, která není cítit umělými náhražkami vůně. V pěkném balení může být skvělým dárkem.

Redakce

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Ingredience

  • hřebíček
  • svitky skořice
  • badyán
  • pomeranče
  • jablka

Postup

  1. Dejte předehřát troubu na 120°C. Jablka a pomeranče nakrájejte na velmi tenké plátky.
  2. Plátky pomerančů a jablek poskládejte v jedné vrstvě na plech vyložený pečicím papírem. Pečte v předehřáté troubě asi 90 minut, poté kontrolujte každých 30 minut, dokud není ovoce zcela vysušené.
  3. Smíchejte v zavařovací sklenici s kořením. Nechte zaležet jeden den, než budete purpuru někomu darovat.

Ve vzduchotěsné sklenici můžete purpuru skladovat až několik měsíců. Pro intenzivnější provonění můžete purpuru dát do vody na malý plamen, vůně se bude postupně uvolňovat.

Podívejte se na další způsoby, jak si domov provonět Vánocemi

Ingredience

  • hřebíček
  • svitky skořice
  • badyán
  • pomeranče
  • jablka

Postup

1

Dejte předehřát troubu na 250 °C. Jablka a pomeranče nakrájejte na velmi tenké plátky.

2

Plátky pomerančů a jablek poskládejte v jedné vrstvě na plech vyložený pečicím papírem. Pečte v předehřáté troubě asi 90 minut, poté kontrolujte každých 30 minut, dokud není ovoce zcela vysušené.

3

Smíchejte v zavařovací sklenici s kořením. Nechte zaležet jeden den, než budete purpuru někomu darovat.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Spaghetti aglio olio e peperoncino

Fitness nepečené ořechovo-kokosové kuličky s kakaem a chia semínky

Zapékaná brokolice s houbami a sýrem

Fingerfood: losos s avokádem na míchaném salátku

Dýňový bulgur s quinoou a parmezánem

Věnečky s mascarpone krémem a ovocem

Kaše z červené čočky

Polníček s granátovým jablkem a slunečnicovými semínky

Tapiokový puding s borůvkami

Rafaelo

Ricciarelli – křehké mandlové cukroví bez lepku

Domácí povidla bez přidaného cukru