
Knedlíčky:
Náplň:
Na ozdobu:
Ricottu vyklopte na sítko vystlané jemným plátýnkem a nechejte asi 1–2 hodiny vykapat. Poté vemte vykapanou ricottu a propracujte s moukou a žloutkem ve vláčné těsto. (Mouku sypejte po částech, abyste neměli moc tuhé.)
Hrušku nakrájejte na malé čtverečky, dejte do rendlíčku, podlejte cca 50 ml vody, promíchejte s perníkem a pudinkovým práškem a nechejte vodu vyvařit. Vznikne směs držící kousky hrušek pěkně pohromadě.
Z těsta vyválete dlouhý váeček, který nařežte na cca 10–15 stejných částí (podle toho, jak velké knedlíčky chcete mít). Každou část rozmáčkněte na placičku, naplňte hruškovou směsí a zabalte do knedlíčku. Vařte v mírně osolené vroucí vodě, dokud nevyplavou.
Knedlíčky na talíři posypte perníkem smíchaným s mletými ořechy, pokapejte medem a přelijte máslem či smetanou. Dobrou chuť.
Velikost porce závisí na tom, jakou funkci knedlíčky mají – svačinka, dezert, hlavní chod… U nás bývají dezertem, tudíž uvádím počet porcí vzhledem k tomuto faktu.