Ricottové knedlíčky s hruškami sypané perníkem a ořechy
Dlouho jsem na ně měla chuť a teď na podzim se hodilo nakombinovat s hruškami, perníkem i ořechy a medem. Prostě pochoutka. A aby to nebyl takový hřích, použila jsem pouze celozrnnou mouku.

Ingredience na 3 porce
Knedlíčky:
- 130 g vykapané ricotty
- 80–100 g celozrnné špaldové mouky
- žloutek
Náplň:
- 100 g hrušky
- 1 ČL vanilkového pudinkového prášku
- špetka skořice
- lžíce strouhaného perníku
Na ozdobu:
- strouhaný perník
- med
- ořechy dle chuti
- máslo/smetana
Postup
Celkový čas přípravy: 30 min
Ricottu vyklopte na sítko vystlané jemným plátýnkem a nechejte asi 1–2 hodiny vykapat. Poté vemte vykapanou ricottu a propracujte s moukou a žloutkem ve vláčné těsto. (Mouku sypejte po částech, abyste neměli moc tuhé.)

Hrušku nakrájejte na malé čtverečky, dejte do rendlíčku, podlejte cca 50 ml vody, promíchejte s perníkem a pudinkovým práškem a nechejte vodu vyvařit. Vznikne směs držící kousky hrušek pěkně pohromadě.

Z těsta vyválete dlouhý váeček, který nařežte na cca 10–15 stejných částí (podle toho, jak velké knedlíčky chcete mít). Každou část rozmáčkněte na placičku, naplňte hruškovou směsí a zabalte do knedlíčku. Vařte v mírně osolené vroucí vodě, dokud nevyplavou.

Knedlíčky na talíři posypte perníkem smíchaným s mletými ořechy, pokapejte medem a přelijte máslem či smetanou. Dobrou chuť.

Poznámka
Velikost porce závisí na tom, jakou funkci knedlíčky mají - svačinka, dezert, hlavní chod... U nás bývají dezertem, tudíž uvádím počet porcí vzhledem k tomuto faktu.
Mohlo by vás zajímat:
Hodnocení a komentáře
Přihlašte se pro přidání komentáře