Rychlý fazolový burger

Jednou mi takhle zbyly burgrové housky a bylo mi líto je vyhodit, tak jsem se vrhla na tento bezvadný chili burger z fazolí. Je superrychlý a nepotřebujete žádné speciální suroviny, většinu z použitých ingrediencí jistě naleznete doma.

Eva Hemmerová

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Ingredience

Burger

  • 2 plechovky červených nebo černých fazolí
  • cibule
  • 2 mrkve
  • stroužek česneku
  • 1/2 hrnku ovesných vloček
  • koření: chili, pepř, sůl, římský kmín, oregano, uzená paprika
  • na dobarvení: prášek z červené řepy
  • trocha řepkového oleje

Další

  • salát
  • rajče
  • kečup, chilli
  • burger houska
  • co máte rádi v burgru

Postup

1

Cibuli si nakrájíme na jemno, osmažíme na troše řepkového oleje, když začne zlátnout, přidáme utřený česnek. Mrkev nastrouháme na jemno a přidáme na pánev. Přidáme koření – cca lžičku soli, lžičku pepře, 1/2 lžičky římského kmínu, lžičku oregana, chilli dle chuti. Dusíme přibližně 5 minut.

2

Fazole opláchneme a rozmačkáme vidličkou. Přidáme směs z pánve a ovesné vločky. Dobarvíme práškem z červené řepy – pořádně promícháme, případně dochutíme. Z hmoty vytvarujeme 4 mega burgry (nebo 6 menších).

3

Burgry dáme přibližně na půl hodiny do mrazáku, potom je vyndáme a položíme na rozpálenou pánvičku s minimálním množstvím oleje (spíše pánev jen potřeme). Osmažíme z obou stran přibližně 3 minuty. Potom už stačí jen sestavit burger a je to!

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Vanilkové cupcakes s jemným krémem a marcipánem

Ravioly z červené řepy s kozím sýrem

Jablkový koláč

Batátová musaka

Krůtí perkelt

Adzukové chilli

Cheesecake z mascarpone a ricotty

Fitness cuketové nudličky s rajčatovou omáčkou, černými olivami a parmazánem

Krásný mramorový koláč

Špenátové brambory

Video: Nadýchané bochánky zapečené spolu se špenátovým dipem a 4 druhy sýrů

Jarní gnocchi se chřestem, hráškem a parmazánem do půl hodiny