Tiramisu
Občas to chce i něco nezdravého.

Ingredience na 4 porce
- 1 kelímek smetany ke šlehání (31%)
- 1 kelímek mascarpone
- 1 kelímek neochuceného pomazánkového másla
- trocha sladidla – dle chuti
- kakao – na ozdobu
- káva/kakao – uvařený nápoj
- půl balíčku piškotů
Postup
Celkový čas přípravy: 30 min
Ve vysoké nádobě vyšlehejte smetanu ke šlehání do krásně tuhé šlehačky.
V misce rozmíchejte mascarpone s pomazánkovým máslem dokud se obě suroviny pořádně nespojí.
Poté obě směsi smíchejte dohromady. Dle chuti můžete osladit, ale nejlepší je původní verze bez cukru.
Uvařte si hrnek kávy nebo kakaa, schválně uvádím kakao, protože sama kávu nepiji a ta chuť mi nechutná ani v dezertech, a proto jsem použila právě kakao.
V horkém nápoji pak namočte piškoty. POZOR! Piškoty si nepředchystávejte dopředu, namáčejte a hned vyskládávejte do sklenice.
Přichystejte si skleničky, do kterých jako první dáte vrstvu namočených piškotů, dále vrstvu krémové směsi a takto 2-3x opakujete. Poslední vrstva by měla být krémová.
Takto vyskládanou sklenici posypete kakaem a můžete podávat.
Poznámka
Občas to chce i něco nezdravého.
Mohlo by vás zajímat: