Tiramisu

Občas to chce i něco nezdravého.

Modemalist

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Ingredience

  • 1 kelímek smetany ke šlehání (31%)
  • 1 kelímek mascarpone
  • 1 kelímek neochuceného pomazánkového másla
  • trocha sladidla – dle chuti
  • kakao – na ozdobu
  • káva/kakao – uvařený nápoj
  • půl balíčku piškotů

Postup

1
Ve vysoké nádobě vyšlehejte smetanu ke šlehání do krásně tuhé šlehačky.
2
V misce rozmíchejte mascarpone s pomazánkovým máslem dokud se obě suroviny pořádně nespojí.
3
Poté obě směsi smíchejte dohromady. Dle chuti můžete osladit, ale nejlepší je původní verze bez cukru.
4
Uvařte si hrnek kávy nebo kakaa, schválně uvádím kakao, protože sama kávu nepiji a ta chuť mi nechutná ani v dezertech, a proto jsem použila právě kakao.
5
V horkém nápoji pak namočte piškoty. POZOR! Piškoty si nepředchystávejte dopředu, namáčejte a hned vyskládávejte do sklenice.
6
Přichystejte si skleničky, do kterých jako první dáte vrstvu namočených piškotů, dále vrstvu krémové směsi a takto 2-3x opakujete. Poslední vrstva by měla být krémová.
7
Takto vyskládanou sklenici posypete kakaem a můžete podávat.

Poznámka

Občas to chce i něco nezdravého.
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Vláčné citrónové sušenky s krémovým sýrem a cukrovou polevou

Nutella cheesecake

Vánoční cukroví – růžové mandlovo-brusinkové kuličky bez pečení a výčitek

Bruschette se špagetovou dýní

Sojové výpečky se zelím (vegan)

Listové košíčky plněné špenátem a fetou

Mrkvové muffiny se švestkami

Na jazyku rozplývající se rychlé vanilkové cukroví s cukrovou polevou

Strouhaný kokosovo-tvarohový koláč

Banánovo ovesné sušenky

Video: Pečené brambory nadívané rozteklým sýrem a ozdobené vajíčkem

Fitness oběd: Zapečený květák s česnekem a parmezánem