Ve vysoké nádobě vyšlehejte smetanu ke šlehání do krásně tuhé šlehačky.
2
V misce rozmíchejte mascarpone s pomazánkovým máslem dokud se obě suroviny pořádně nespojí.
3
Poté obě směsi smíchejte dohromady. Dle chuti můžete osladit, ale nejlepší je původní verze bez cukru.
4
Uvařte si hrnek kávy nebo kakaa, schválně uvádím kakao, protože sama kávu nepiji a ta chuť mi nechutná ani v dezertech, a proto jsem použila právě kakao.
5
V horkém nápoji pak namočte piškoty. POZOR! Piškoty si nepředchystávejte dopředu, namáčejte a hned vyskládávejte do sklenice.
6
Přichystejte si skleničky, do kterých jako první dáte vrstvu namočených piškotů, dále vrstvu krémové směsi a takto 2-3x opakujete. Poslední vrstva by měla být krémová.
7
Takto vyskládanou sklenici posypete kakaem a můžete podávat.