fbpx

Tiramisu

Občas to chce i něco nezdravého.

Tiramisu

Ingredience na 4 porce

  • 1 kelímek smetany ke šlehání (31%)
  • 1 kelímek mascarpone
  • 1 kelímek neochuceného pomazánkového másla
  • trocha sladidla – dle chuti
  • kakao – na ozdobu
  • káva/kakao – uvařený nápoj
  • půl balíčku piškotů

Postup

Celkový čas přípravy: 30 min

1

Ve vysoké nádobě vyšlehejte smetanu ke šlehání do krásně tuhé šlehačky.

2

V misce rozmíchejte mascarpone s pomazánkovým máslem dokud se obě suroviny pořádně nespojí.

3

Poté obě směsi smíchejte dohromady. Dle chuti můžete osladit, ale nejlepší je původní verze bez cukru.

4

Uvařte si hrnek kávy nebo kakaa, schválně uvádím kakao, protože sama kávu nepiji a ta chuť mi nechutná ani v dezertech, a proto jsem použila právě kakao.

5

V horkém nápoji pak namočte piškoty. POZOR! Piškoty si nepředchystávejte dopředu, namáčejte a hned vyskládávejte do sklenice.

6

Přichystejte si skleničky, do kterých jako první dáte vrstvu namočených piškotů, dále vrstvu krémové směsi a takto 2-3x opakujete. Poslední vrstva by měla být krémová.

7

Takto vyskládanou sklenici posypete kakaem a můžete podávat.

Poznámka

Občas to chce i něco nezdravého.

Mohlo by vás zajímat:

Hodnocení a komentáře

pro přidání komentáře