Tiramisu

Občas to chce i něco nezdravého.

Modemalist

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Ingredience

  • 1 kelímek smetany ke šlehání (31%)
  • 1 kelímek mascarpone
  • 1 kelímek neochuceného pomazánkového másla
  • trocha sladidla – dle chuti
  • kakao – na ozdobu
  • káva/kakao – uvařený nápoj
  • půl balíčku piškotů

Postup

1
Ve vysoké nádobě vyšlehejte smetanu ke šlehání do krásně tuhé šlehačky.
2
V misce rozmíchejte mascarpone s pomazánkovým máslem dokud se obě suroviny pořádně nespojí.
3
Poté obě směsi smíchejte dohromady. Dle chuti můžete osladit, ale nejlepší je původní verze bez cukru.
4
Uvařte si hrnek kávy nebo kakaa, schválně uvádím kakao, protože sama kávu nepiji a ta chuť mi nechutná ani v dezertech, a proto jsem použila právě kakao.
5
V horkém nápoji pak namočte piškoty. POZOR! Piškoty si nepředchystávejte dopředu, namáčejte a hned vyskládávejte do sklenice.
6
Přichystejte si skleničky, do kterých jako první dáte vrstvu namočených piškotů, dále vrstvu krémové směsi a takto 2-3x opakujete. Poslední vrstva by měla být krémová.
7
Takto vyskládanou sklenici posypete kakaem a můžete podávat.

Poznámka

Občas to chce i něco nezdravého.
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Pečená kořenová zelenina

Caesar salát

Ječná kaše s hruškou a ořechy na zahřátí

Koláč se zakysanou smetanou a ovocem

Ďábelská vejce nakládaná v červené řepě

Celozrnná palačinka plněná uzeným lososem a řeřichou

Sladký vánoční stromeček s čokoládovou náplní

Polévka z medvědího česneku s bramborem

velikonoční tvoření s dětmi_čarujeme.cz1

Jemné celozrnné sušenky s jablky, banánem a mrkví

Datlové tyčky s kešu oříšky

Batátový krém se šafránem a kokosovým krémem

Podplameník – slovenský slaný koláč se slaninou a cibulkou