Matcha Latte

Karolína

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Matcha latte má jemně nasládlou, lehce travnatou chuť a krémovou texturu. Proč pít matcha latte?

Matcha obsahuje kofein, ale díky L-theaninu poskytuje stabilnější energii bez náhlého poklesu, jaký známe u kávy. Obsahuje vysoké množství katechinů, které chrání buňky před volnými radikály. Matcha může pomoci s hubnutím tím, že zrychluje spalování tuků. Díky chlorofylu pomáhá tělu zbavit se toxinů. Obsahuje vitamíny A, C, E a minerály jako železo nebo zinek.

Navíc je to skvělá alternativa kávy pro ty, kdo hledají mírnější, ale dlouhotrvající povzbuzení.

Ingredience

  • 1 lžičku matcha prášku (nejlépe kvalitní, např. „ceremonial grade“)
  • 60 ml horké vody (cca 80 °C, ne vroucí)
  • 200 ml mléka (klasické nebo rostlinné – skvělé je mandlové, ovesné nebo kokosové)
  • Sladidlo podle chuti (např. med, javorový sirup, agávový sirup)
  • Šlehač na mléko nebo metličku (chasen)

Postup

1

Připrav matchu – Do misky nasyp lžičku matcha prášku, přidej trochu horké vody a pomocí bambusové metličky (chasenu) nebo elektrického napěňovače vyšlehej do hladké pěny.

2

Zahřej mléko – Ohřej mléko na cca 60 °C a našlehej ho (pokud máš napěňovač, bude latte krémovější).

3

Smíchej – Do hrnku nalij matchu, přidej sladidlo dle chuti a zalij napěněným mlékem.

4

Servírování – Můžeš posypat trochou matcha prášku na ozdobu.

Poznámka

Tipy:

  • Pokud chceš ledové matcha latte, použij studené mléko a přidej led.
  • Experimentuj s mléky – ovesné dá sladší chuť, kokosové exotický nádech.
  • Pokud nemáš speciální metličku, stačí malá kuchyňská šlehací metla nebo vidlička.
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Kedlubnový salát s vejcem

Lehká polévka z červené čočky

Tříkrálový kynutý věnec se šlehačkou

Video: Lahodné vanilkové Crème brûlée

Velikonoční mini mazance z chia mouky

Italský koktejl spritz

Mandloví šneci s jablky a skořicí

Tvarohový koláč z ovesných vloček, kokosu s goji

Kokosovo-jahodová tapioca s bazalkou

Levandulová pavlova s borůvkami

Vláčný mrkvový dort s jemným krémem

Nadýchaný smetanový krém k Tiramisu