Banánové cookies s burákovým máslem
Jsou krásně žvýkavé, díky banánu vláčné a chuť burákového másla je v nich cítit přesně tak akorát.

Ingredience na 8 porcí
Na asi 20 středních sušenek budete potřebovat:
- 120 g burákového másla
- 55 g změklého másla
- 3/4 hrnku třtinového cukru
- 1 střední banán, hodně zralý až přezrálý
- 1/2 lžičky jedlé sody
- 1/2 lžičky soli
- 1 a 1/2 hrnku polohrubé mouky
- krupicový cukr na obalení
(hrnek o objemu 240 ml)
Postup
Celkový čas přípravy: 30 min
Troubu předehřejte na 180 stupňů, dva plechy si vyložte pečícím papírem.
V misce promíchejte mouku se solí a jedlou sodou, nechte stranou. Banán rozmačkejte.
V míse vyšlehejte společně burákové máslo, změklé máslo a cukr, pak přidejte rozmačkaný banán. Nakonec vsypte mouku a dobře promíchejte, až vznikne tvárné těsto.

Z těsta vyválejte menší kuličky, které obalte v krupicovém cukru a dejte na plech. Mě jich vyšlo přesně 20. Každou kuličku zmáčkněte cik cak vidličkou a dejte péct do vyhřáté trouby na 9-10 minut.
Po upečení nechte chvilku vychladnout na plechu, pozor jsou křehké, pak opatrně přendejte na talíř. Chutnají skvěle hned po upečení, ale i další dny. Uchovávejte v uzavřené dóze.

Mohlo by vás zajímat:
Hodnocení a komentáře
Přihlašte se pro přidání komentáře