Banánové cookies s burákovým máslem

Jsou krásně žvýkavé, díky banánu vláčné a chuť burákového másla je v nich cítit přesně tak akorát.

Víkendové pečení

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Ingredience

Na asi 20 středních sušenek budete potřebovat:

  • 120 g burákového másla
  • 55 g změklého másla
  • 3/4 hrnku třtinového cukru
  • 1 střední banán, hodně zralý až přezrálý
  • 1/2 lžičky jedlé sody
  • 1/2 lžičky soli
  • 1 a 1/2 hrnku polohrubé mouky
  • krupicový cukr na obalení

(hrnek o objemu 240 ml)

Postup

1

Troubu předehřejte na 180 stupňů, dva plechy si vyložte pečícím papírem.
V misce promíchejte mouku se solí a jedlou sodou, nechte stranou. Banán rozmačkejte.
V míse vyšlehejte společně burákové máslo, změklé máslo a cukr, pak přidejte rozmačkaný banán. Nakonec vsypte mouku a dobře promíchejte, až vznikne tvárné těsto.

2

Z těsta vyválejte menší kuličky, které obalte v krupicovém cukru a dejte na plech. Mě jich vyšlo přesně 20. Každou kuličku zmáčkněte cik cak vidličkou a dejte péct do vyhřáté trouby na 9-10 minut.
Po upečení nechte chvilku vychladnout na plechu, pozor jsou křehké, pak opatrně přendejte na talíř. Chutnají skvěle hned po upečení, ale i další dny. Uchovávejte v uzavřené dóze.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Celozrnné řepové placky s uzeným pstruhem a koriandrem

Dýňový fit koláč bez mouky, cukru a tuku

Borůvkové muffiny

Kyšková polévka od míši d.

Růže z listového těsta a jablek

Dýňové energy balls

Expresní bochánek do burgeru pro vegetariány i vegany

Nadýchané dýňové řezy se skořicí a polevou z javorového sirupu

Sýrovo-smetanový dezert s pšeničnými klÍčky a ovocem

Datlové kuličky s konopným semínkem

Krevetové krekry

Smoothie, který dodá energii