Hovězí guláš

Vaříme bez tuku Marcela Šlehofrová

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Ingredience

  • 500 g hovězí kližky
  • 1 cibule
  • 2 lžíce hladké mouky
  • Vývar
  • Sůl, pepř, kmín, sladká paprika

Postup

1

Maso nakrájíme na větší kousky, cibuli nadrobno. Přidáme sůl, pepř, kmín a papriku. Dusíme na malém množství vývaru. Během vaření mícháme a podléváme vývarem vždy jen tak, aby se maso nepřipalovalo.

2

Když je maso měkké, sebereme z povrchu všechen přebytečný tuk.

3

Zahustíme moukou přidáme vývar a ještě cca 5 minut povaříme.

Poznámka

Guláš připravuje z kližky, která je na tento způsob úpravy nejvhodnější. Někdy trvá delší dobu, než maso změkne. Jako přílohu můžeme použít knedlík, těstoviny, rýži, brambory nebo pečivo. Pro dochucení a ozdobení vždy přidáme na talíř kousek nakrájené jarní cibulky.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Veganský pastýřčin koláč

Plněné vegetariánské řízky se zakysanou smetanou

Pohanková kaše

Vanilkové cupcakes s jemným krémem a marcipánem

Fazole adzuki se zeleninou, červenou řepou a dýňovými semí

Kávový likér z domácího salka

Luxusní čokoládový dort s vrstvou cheesecaku s příchutí arašídového másla

Hlívový kuba – láska na první ochutnání

Veganské mini klobásky

Čokoládové kostky s mořskou solí ze 4 ingrediencí

Salát s avokádem a kuřecím masem

Rychlý třívrstvý Baileys dezert s čokoládou a sušenkami