Hovězí guláš

Vaříme bez tuku Marcela Šlehofrová

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Ingredience

  • 500 g hovězí kližky
  • 1 cibule
  • 2 lžíce hladké mouky
  • Vývar
  • Sůl, pepř, kmín, sladká paprika

Postup

1

Maso nakrájíme na větší kousky, cibuli nadrobno. Přidáme sůl, pepř, kmín a papriku. Dusíme na malém množství vývaru. Během vaření mícháme a podléváme vývarem vždy jen tak, aby se maso nepřipalovalo.

2

Když je maso měkké, sebereme z povrchu všechen přebytečný tuk.

3

Zahustíme moukou přidáme vývar a ještě cca 5 minut povaříme.

Poznámka

Guláš připravuje z kližky, která je na tento způsob úpravy nejvhodnější. Někdy trvá delší dobu, než maso změkne. Jako přílohu můžeme použít knedlík, těstoviny, rýži, brambory nebo pečivo. Pro dochucení a ozdobení vždy přidáme na talíř kousek nakrájené jarní cibulky.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Máslové japonské sušenky s krásným vzorem

Křupavá dobrota – opékaná cizrna s pikantním kořením

Fazolová kyselica

Vepřová panenka s čokoládovo-pomerančovou omáčkou

Zdravé hranolky ze sladkých brambor pečené v troubě do 30 minut

Domácí ovesné mléko

Bleskový špaldový koláč s čokoládou a brusinkami – porce jen 176 kcal

Spaghetti aglio con pomodori e salsiccia

Jednoduchý čokoládový dort s oříškovým krémem

Špenátovo-ricottové noky s pečeným lilkem

Rychlá cuketa na kari

Těstoviny se špenátem