Sezamová pražená cizrna
Vhodné na zobání místo brambůrek.

Ingredience na 4 porce
- 1 plechovka cizrny
- 3 lžičky sezamového oleje
- 1 lžíce sezamových semínek
- 1 lžíčka sušeného česneku
- půl lžičky soli
Postup
Celkový čas přípravy: 30 min
Cizrnu zceďte a osušte papírovou utěrkou. Pak nechte na vzduchu pořádně doschnout. Nasypte na pečicí papír a 15 minut opékejte na 170 °C.
Promíchejte olej se sezamovými semínky, česnekem a solí. Vyndejte z trouby a promíchejte cizrnu se sezamovou směsí tak, aby všechna cizrna byla pokrytá.
Opékejte dalších 15 minut. Nechte při otevřené troubě vychladnout a podávejte.
Mohlo by vás zajímat: Recept bez kategorie, Snídaně a svačiny
Hodnocení a komentáře
Tomáš Vojta
Odpovědět