Sezamová pražená cizrna

Vhodné na zobání místo brambůrek.

TheKacabi

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Ingredience

  • 1 plechovka cizrny
  • 3 lžičky sezamového oleje
  • 1 lžíce sezamových semínek
  • 1 lžíčka sušeného česneku
  • půl lžičky soli

Postup

1

Cizrnu zceďte a osušte papírovou utěrkou. Pak nechte na vzduchu pořádně doschnout. Nasypte na pečicí papír a 15 minut opékejte na 170 °C.

2

Promíchejte olej se sezamovými semínky, česnekem a solí. Vyndejte z trouby a promíchejte cizrnu se sezamovou směsí tak, aby všechna cizrna byla pokrytá.

3

Opékejte dalších 15 minut. Nechte při otevřené troubě vychladnout a podávejte.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Dort k 1. narozeninám – bez cukru

Pikantní hořčičná marináda s česnekem a bazalkou

Voňavý kořeněný sirup k přípravě svařeného vína či grogu

Steak z tuňáka na barevném pepři a mořské soli

Čokoládovo-cuketová buchta

Kandovaná pomerančová kůra v čokoládě

Karamelový cheesecake s pečenými orechmi

Domácí kopřivový sirup – 2 recepty na přírodní lék

Polévka z pečeného květáku

Linecké s marmeládou aneb slepované

Salát ze špenátu, rukoly a ředkviček s vejcem

Vepřové po čínsku s nudlemi