Sezamová pražená cizrna

Vhodné na zobání místo brambůrek.

Sezamová pražená cizrna

Ingredience na 4 porce

  • 1 plechovka cizrny
  • 3 lžičky sezamového oleje
  • 1 lžíce sezamových semínek
  • 1 lžíčka sušeného česneku
  • půl lžičky soli 

 
 
 
 
 

Postup

Celkový čas přípravy: 30 min

1

Cizrnu zceďte a osušte papírovou utěrkou. Pak nechte na vzduchu pořádně doschnout. Nasypte na pečicí papír a 15 minut opékejte na 170 °C.

2

Promíchejte olej se sezamovými semínky, česnekem a solí. Vyndejte z trouby a promíchejte cizrnu se sezamovou směsí tak, aby všechna cizrna byla pokrytá.

3

Opékejte dalších 15 minut. Nechte při otevřené troubě vychladnout a podávejte.

Mohlo by vás zajímat: Recept bez kategorie, Snídaně a svačiny

Hodnocení a komentáře

Tomáš Vojta

Tomáš Vojta

Miluji to!

Odpovědět

pro přidání komentáře