
Nakrajím si najemno 1 malou cibuli, 1 stroužek česneku, 10g zázvoru a 1 malou chilli papričku. Rozpalím si pánev na středním ohni, přidám 1 lžičku kokosového oleje nebo ghí máslo (někdy dávám i oboje dohromady), 1/2 lžičky semínek římského kmínu, najemno nakrájenou cibuli, česnek, zázvor a chilli papričku. Restuji asi 6 minut, míchám sporadicky až do chvíle, kdy cibule zesklovatí.
Mezitím co se dělá cibulka, si nakrájím na jemné kostičky 4 malá rajčátka a do skleničky si rozklepnu 6 vajec.
Na pánev přidám koření – 1/4 lžičky mleté kurkumu (turmeric) a 1/4 lžičky mletého koriandru. Přidám 1 lžíci rajčatového protlaku a osolím. Míchám asi 2 minuty.
Přidám nakrajéná rajčátka a vařím dalších 5 min než se většina tekutin vypaří.
Rozliji do pánce vejce, zmírním oheň a souvisle jemně seškrabuji vajíčka ze dna pánve. Podle mě jsou míchaná vajíčka nejlepší, když tvoří malé hrudky, ale jsou lehce řidčí.
Ozdobím vajíčka jarní cibulkou, lístky koriandru a semínky chilli.
Dejte pozor, abyste vajíčka neudělali až moc. Nejlahodnější jsou, pokud jsou stále vláčná a řidčí.