Sušenky rozdrťte (ručně, mixér nebo skleničkou) a smíchejte s rozpuštěným máslem. Dortovou formu vyložte pečicím papírem, strany potřete máslem a sušenky namačkejte na dno. Dejte do lednice na 10 minut vychladit a ztuhnout.
Troubu předehřejte na 160°C. Do trouby dejte nádobu s vodou, aby byl cheesecake vlahý.
Pak připravte krém. Do mísy dejte Philadelphii, tvaroh, jeden kelímek zakysané smetany, cukr a citronovou šťávu. Přidejte žloutky, vejce, po jednom vždy krátce prošlehejte a přelijte do formy na sušenkový korpus. Několikrát s formou bouchněte, aby odešel vzduch. Pečte asi 40 minut, cheesecake by se měl uprostřed ještě lehce chvět. Pak vyndejte formu, potřete zbývající zakysanou smetanou a nechte ještě 20 minut zapéct.
Poté vypněte troubu, nechte cheesecake uvnitř trouby vychladnout, poté ho přesuňte do lednice a úplně vychlaďte. Nejlépe do druhého dne.
Před podáváním cheesecake ozdobte nakrájeným ovocem.