fbpx

Nadýchaný krémový koláč s vypečenou kůrkou

Neuvěřitelně krémový koláč Coustard

Ingredience

  • 113 g Másla
  • 480 ml Mléka
  • 4 Vejce
  • 4 Kapky bílého octa
  • 150 g Cukru krystal
  • 1 lžíce vody
  • 115 g Polohrubé mouky
  • 1 Lžička Vanilkového extraktu
  • moučkový cukr na posypání

Postup

1

Předehřejeme troubu na 160°C a vymažeme si pečící formu.

2

Rozpustíme máslo a dáme stranou. Mléko zahřejeme tak, aby bylo teplé, ale ne vařící a dáme také stranou.

3

Vyšleháme vaječné bílky spolu s octem a dáme stranou.

4

Vyšleháme žloutky s cukrem, aby se vše spojilo. Do žloutků přidáme rozpuštěné máslo a lžíci vody a opět šleháme, aby se vše spojilo.

5

Do směsi přidáme mouku a opět šleháme, aby se vše spojilo v jednotný krém. Do krému ještě zašleháme mléko a vanilkový extrakt.

6

Nakonec do krému přidáváme po 1/3 vaječné bílky. Vyšlehané bílky přidáváme již jen vařečkou, či lžící, aby příliš nespadly a směs byla nadýchaná. Nepoužíváme mixér ani šlehač!

7

Směs nalijeme do připravené pečící formy a pečeme 45 až 60 minut, nebo dokud krusta nezezlátne.

8

Po upečení necháme koláč úplně zchladnout. Poté nakrájíme a posypeme moučkovým cukrem.

Skvělý nadýchaný koláč plný lahodného krému – vyzkoušíte jej? Na povrchu koláče se pečením vytvoří křehká kůrka, která každého okouzlí. 🙂

magic-custard-cake-L-PpeAnR

Mohlo by vás zajímat:
krém máslo vanilka vanilkový extrakt

Zdroj: en.paperblog.com

Hodnocení a komentáře

pro přidání komentáře