Zdravá dýňovo-mrkvová bábovka s ořechy, co nestihne vychladnout
Je moc dobrá, než stihla vychladnout, tak byla půlka pryč, takže jsem ráda, že jsem stihla vyfotit alespoň pár kousků :-)

Ingredience na 5 porcí
- 250g mrkve
- 130g dýně
- 100g lískových ořechů (nebo jiných)
- 2 vejce
- 100g třtinové panely (nebo jiného sladidla, ale poměr si musíte přizpůsobit dle sladivosti)
- 1 prášek do pečiva bez fosfátů
- 200g hladké špaldové mouky
- 150 ml mandlového mléka (nebo obyčejného)
- špetka skořice
Postup
Celkový čas přípravy: 70 min
Mrkev i dýni nastrouháme na jemno a přidáme na hrubo nasekané ořechy.
Panelu vyšleháme s vejci a přidáme k mrkvi a dýni, dále přidáme prášek do pečiva, mouku, skořici a mléko - to třeba ani nebudete potřebovat vše nebo naopak budete potřebovat více - dle savosti mouky - těsto by mělo být husté, ale zároveň při nabrání na vařečku by mělo lehce spadnout zpět do mísy
Dáme do formy na bábovku a pečeme v předem vyhřáté troubě na 180 stupňů asi 45-50 minut - nejlépe jak zkusit, zda je hotovo je píchnout špejli, jestli se těsto nelepí.
Mohlo by vás zajímat:
dýně fitness mrkev skořice veganské Bezlepkové Dezerty Dýně Fitness a zdravé Paleo Veganské Vegetariánské
Hodnocení a komentáře
Přihlašte se pro přidání komentáře