Zdravá dýňovo-mrkvová bábovka s ořechy, co nestihne vychladnout

Je moc dobrá, než stihla vychladnout, tak byla půlka pryč, takže jsem ráda, že jsem stihla vyfotit alespoň pár kousků :-)

Dětem zdravě

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Ingredience

  • 250g mrkve
  • 130g dýně
  • 100g lískových ořechů (nebo jiných)
  • 2 vejce
  • 100g třtinové panely (nebo jiného sladidla, ale poměr si musíte přizpůsobit dle sladivosti)
  • 1 prášek do pečiva bez fosfátů
  • 200g hladké špaldové mouky
  • 150 ml mandlového mléka (nebo obyčejného)
  • špetka skořice

Postup

1

Mrkev i dýni nastrouháme na jemno a přidáme na hrubo nasekané ořechy.

2

Panelu vyšleháme s vejci a přidáme k mrkvi a dýni, dále přidáme prášek do pečiva, mouku, skořici a mléko - to třeba ani nebudete potřebovat vše nebo naopak budete potřebovat více - dle savosti mouky - těsto by mělo být husté, ale zároveň při nabrání na vařečku by mělo lehce spadnout zpět do mísy

3

Dáme do formy na bábovku a pečeme v předem vyhřáté troubě na 180 stupňů asi 45-50 minut - nejlépe jak zkusit, zda je hotovo je píchnout špejli, jestli se těsto nelepí.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Bábovka, ze které teče máslo!

Šlehačková bábovka

Závitky z rýžového papíru

Kuřecí Cordon Bleu nugetky bez smažení

Domácí mléčný marcipán na potahování dortů a tvorbu figurek

Sladký francouzský toast

Jednoduché meruňkové knedlíky z tvarohového těsta

Závitky plněné mletým masem

Roštěnky na houbách

Bezlepkový makový koláč s citrónovým krémem

Slávky na víně

Řepná pomazánka