fbpx

Zdravá dýňovo-mrkvová bábovka s ořechy, co nestihne vychladnout

Je moc dobrá, než stihla vychladnout, tak byla půlka pryč, takže jsem ráda, že jsem stihla vyfotit alespoň pár kousků :-)

22472052_10214008343431882_907726712_o

Ingredience na 5 porcí

  • 250g mrkve
  • 130g dýně
  • 100g lískových ořechů (nebo jiných)
  • 2 vejce
  • 100g třtinové panely (nebo jiného sladidla, ale poměr si musíte přizpůsobit dle sladivosti)
  • 1 prášek do pečiva bez fosfátů
  • 200g hladké špaldové mouky
  • 150 ml mandlového mléka (nebo obyčejného)
  • špetka skořice

Postup

Celkový čas přípravy: 70 min

1

Mrkev i dýni nastrouháme na jemno a přidáme na hrubo nasekané ořechy.

2

Panelu vyšleháme s vejci a přidáme k mrkvi a dýni, dále přidáme prášek do pečiva, mouku, skořici a mléko - to třeba ani nebudete potřebovat vše nebo naopak budete potřebovat více - dle savosti mouky - těsto by mělo být husté, ale zároveň při nabrání na vařečku by mělo lehce spadnout zpět do mísy

3

Dáme do formy na bábovku a pečeme v předem vyhřáté troubě na 180 stupňů asi 45-50 minut - nejlépe jak zkusit, zda je hotovo je píchnout špejli, jestli se těsto nelepí.

Mohlo by vás zajímat:
dýně fitness mrkev skořice veganské Bezlepkové Dezerty Fitness a zdravé Paleo Veganské Vegetariánské

Hodnocení a komentáře

pro přidání komentáře