Omyté brambory můžete oloupat, ale nemusíte. Nakrájejte brambory na kostky o přibližně čtyřech až pěti centimetrech. Předehřejte si troubu na 260 stupňů.
Dejte brambory do hrnce s vodou, přidejte sůl a ocet. Vařte přibližně pět minut. Brambory by neměly být úplně měkké.
Slijte brambory a přesypejte je do mísy. Přidejte k bramborám olej nebo sádlo, pepř a sůl. Pořádně promíchejte, aby byly brambory obalené.
Rovnoměrně rozdělte brambory na dva plechy. Posypte tymiánem.
Oba plechy dejte do trouby. Jeden nahoru a druhý dolů. Pečte 20 minut, brambory sem tam obraťte. Pak horní plech přesuňte dolů a dolní nahoru. Pečte dalších 15 až 20 minut.
Vyndejte z trouby v momentě, kdy budou brambory dozlatova upečené, odstraňte tymián a podávejte.