Nejkřupavější pečené brambory

Snadné a rychlé

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Ingredience

  • 5 velkých brambor
  • 1 lžíce bílého octa
  • 1/4 hrnečku olivového oleje
  • 12 snítek tymiánu
  • Sůl a pepř

Postup

1

Omyté brambory můžete oloupat, ale nemusíte. Nakrájejte brambory na kostky o přibližně čtyřech až pěti centimetrech. Předehřejte si troubu na 260 stupňů.

2

Dejte brambory do hrnce s vodou, přidejte sůl a ocet. Vařte přibližně pět minut. Brambory by neměly být úplně měkké.

3

Slijte brambory a přesypejte je do mísy. Přidejte k bramborám olej nebo sádlo, pepř a sůl. Pořádně promíchejte, aby byly brambory obalené.

4

Rovnoměrně rozdělte brambory na dva plechy. Posypte tymiánem.

5

Oba plechy dejte do trouby. Jeden nahoru a druhý dolů. Pečte 20 minut, brambory sem tam obraťte. Pak horní plech přesuňte dolů a dolní nahoru. Pečte dalších 15 až 20 minut.

6

Vyndejte z trouby v momentě, kdy budou brambory dozlatova upečené, odstraňte tymián a podávejte.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Vánoční cukroví – linecké jogurtové kytičky s kokosovou náplní

Hořčično-kukuřičné řízečky

Filírované kachní prso s portským na podzimní zelenině

Nadýchané ricottové placičky s parmazánem

Křupavé cukety zapečené s parmezánem

Nepečené čokoládové řezy s třemi druhy krémů

Křehký borůvkový koláč, který chutná jako cheesecake

Kinder Pingui – poctivé řezy s oříšky

Smetanový čokoládový dort s arašídy

Thajská limetová polévka s krevetkami

Masové kuličky s omáčkou – výborné k bramborové kaši

Polomáčená pomerančová vánoční kolečka s vlašskými ořechy