Dýňový cheesecake s karamelizovanými kousky hrušek

Tato lahodná dýňová pochoutka lahodí oku i jazyku, navíc vás v podzimním počasí i příjemně zahřeje.

Eva Hemmerová

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Ingredience

Korpus

Krém

  • menší dýně (např. hokkaido, florfruit)
  • trocha olivového oleje
  • 100g kokosového oleje
  • balení silken tofu (firm nebo extra firm)
  • 8 lžic sladkého sirupu (např. agáve, rýžový nebo pampeliškový med)
  • 2 lžičky skořice
  • trocha mletého muškátového oříšku)

Na posypání

  • 40g sušených hrušek (kostičky)
  • lžíce třtinového cukru

Postup

1

Na korpus si smícháme sušenky s teplým rostlinným mlékem, sušenky necháme rozmočit, potom rozmixujeme a přidáme změklý kokosový olej. Směs by měla být mokrá, vmačkáme ji do dortové formy a pečeme asi 15 minut. Korpus necháme vychladnout.

2

Pokud máme dýni hokkaido, pak nemusíme loupat, pouze dýni vydlabeme, nakrájíme na kostky a pečeme s trochou olivového oleje asi 20 minut. Potom směs rozmixujeme na dýňové pyré.

3

Dýňové pyré (vyšlo mi to na 700g) smícháme se silken tofu a rozpuštěným kokosovým tukem, pořádně promixujeme. Dochutíme sirupem, skořicí a muškátovým oříškem. Nalijeme na korpus a necháme půl hodiny v mrazáku.

4

Mezi tím si zalijeme horkou vodou sušené kousky hrušek, když se nacucají, zcedíme je. Hodíme je na pánev, přidáme lžíci třtinového cukru a necháme zkaramelizovat. Výsledné karamelové kousky hrušek nasypeme na krém.

Poznámka

TIP: Krém není moc tuhý, takže doporučuji udělat směsi na korpus více a vmačkat ji i do stran, pak by neměl být vláčný krém takový problém, nicméně já jsem to neudělala a stejně jsme si na dortíku všichni pochutnali.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Quinoa na kari

Sýrové mini závitky

Veganské sushi

Bezlepková cuketová buchta bez vajec, mléka a cukru

Tiramisu

Květákové placičky se sezamem a ovesnými vločkami

Delikátní těstovinový salát s červenými hrozny, ořechy a slaninou

Cheesecake s brusnicovým coulis

Sladká „tygří“ roláda s čokoládovou náplní

Pečená brambora

Máslové kuřecí stripsy z trouby

Banánové muffiny s čokoládou