Korpus
Krém
Na posypání
Na korpus si smícháme sušenky s teplým rostlinným mlékem, sušenky necháme rozmočit, potom rozmixujeme a přidáme změklý kokosový olej. Směs by měla být mokrá, vmačkáme ji do dortové formy a pečeme asi 15 minut. Korpus necháme vychladnout.
Pokud máme dýni hokkaido, pak nemusíme loupat, pouze dýni vydlabeme, nakrájíme na kostky a pečeme s trochou olivového oleje asi 20 minut. Potom směs rozmixujeme na dýňové pyré.
Dýňové pyré (vyšlo mi to na 700g) smícháme se silken tofu a rozpuštěným kokosovým tukem, pořádně promixujeme. Dochutíme sirupem, skořicí a muškátovým oříškem. Nalijeme na korpus a necháme půl hodiny v mrazáku.
Mezi tím si zalijeme horkou vodou sušené kousky hrušek, když se nacucají, zcedíme je. Hodíme je na pánev, přidáme lžíci třtinového cukru a necháme zkaramelizovat. Výsledné karamelové kousky hrušek nasypeme na krém.
TIP: Krém není moc tuhý, takže doporučuji udělat směsi na korpus více a vmačkat ji i do stran, pak by neměl být vláčný krém takový problém, nicméně já jsem to neudělala a stejně jsme si na dortíku všichni pochutnali.