Cibulové bagetky

Kamarád jednou vzpomínal na cibulové pečivo z Francie, tak jsme se o něj pokusili i doma.

Vojra

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Ingredience

  • 4 větší cibule
  • balíček chlebové mouky (namíchaná žitná a přeničná)
  • 1,5 kostky droždí
  • 3 lžičky soli
  • vlažná voda na kvásek
  • troška cukru

Postup

1

Do mísy dáme mouku a uděláme důlek, přidáme vlažnou vodu a rozdrobíme droždí, přidáme špetku cukru a necháme pod utěrkou pracovat.

2

Mezitím (nebo i dopředu) si nakrájíme cibulku a na pánvičce usmažíme do zlatava. Pozor- až budeme cibulku přidávat do těsta, nesmí být horká.

3

Až kvásek vzejde, přidáme sůl, usmaženou cibulku a vodu dle potřeby a mísíme dokud nemáme středně tuhé těsto. Z této mouky je těsto dost lepivé, ale to ničemu nevadí.

4

Po zamíchání necháme pod utěrkou kynout. Až bude těsta aspoň dvakrát tolik, můžeme jít tvarovat bagetky.

5

Předehřejeme si troubu zhruba na 180°, bagetky přesuneme na plech s pečícím papírem a necháme ještě chvilku pracovat, můžeme potřít slanou vodou, nebo posypat hrubou solí.

6

Pečeme do zlatova. Dobrou chuť. :-)

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Jednoduchá rajská omáčka s masovými kuličkami

Nadýchané banánky z odpalovaného těsta jako z cukrárny

Nejoblíbenější recepty na slané, sladké i bezlepkové muffiny

Smoothie broskev a banán

Mrkvový koláč

Čínské nudle s kuřecím masem

Video: Skvostný ostružinový raw dort s kešu krémem, levandulí a pistáciemi

Rychlá jablečná omáčka ze 3 ingrediencí bez přidaného cukru

Rybí pomazánka

Zeleninový vývar „ze zbytků“

Brokolicový krém se základem z kořenové zeleniny

Vegetariánské kari