Do mísy dáme mouku a uděláme důlek, přidáme vlažnou vodu a rozdrobíme droždí, přidáme špetku cukru a necháme pod utěrkou pracovat.
Mezitím (nebo i dopředu) si nakrájíme cibulku a na pánvičce usmažíme do zlatava. Pozor- až budeme cibulku přidávat do těsta, nesmí být horká.
Až kvásek vzejde, přidáme sůl, usmaženou cibulku a vodu dle potřeby a mísíme dokud nemáme středně tuhé těsto. Z této mouky je těsto dost lepivé, ale to ničemu nevadí.
Po zamíchání necháme pod utěrkou kynout. Až bude těsta aspoň dvakrát tolik, můžeme jít tvarovat bagetky.
Předehřejeme si troubu zhruba na 180°, bagetky přesuneme na plech s pečícím papírem a necháme ještě chvilku pracovat, můžeme potřít slanou vodou, nebo posypat hrubou solí.
Pečeme do zlatova. Dobrou chuť. :-)