fbpx

Tvarohový cheesecake s lesním ovocem

Jednou jsem v jedné dokonalé cukrárně ochutnala cheesecake a okamžitě jsem propadla jeho kouzlu. Vzhledem k tomu, že se do té cukrárny znovu jen tak nepodívám, nezbylo mi nic jiného, než si upéct vlastní a výsledek ? Naprosto luxusní, vyzkoušejte sami. :.)

Tvarohový cheesecake s lesním ovocem

Ingredience na 8 porcí

Spodní vrstva

  • 50 g jemných ovesných vloček
  • 70 g hladké špaldové mouky
  • 10 nadrcených Lotus sušenek
  • 1 rozmačkaný banán
  • 2 vejce
  • 2 PL jogurtu
  • 2 ČL skořice
  • 1 ČL kypřícího prášku

Tvarohová vrstva

  • 2 tvarohy ve vaničce
  • 1 tvaroh jemný
  • 1 vanilkový pudink (bio Amylon)
  • 400 g jogurtu 10 % tuku
  • 3 vejce
  • 2 citronové cukry
  • 4 PL třtinového cukru
  • vanilka

Ovocná vrstva

  • jakékoliv ovoce, nejlépe čerstvé
  • 1 vanilkový pudink (bio Amylon)
  • 2 PL třtinového cukru
  • 400 ml voda

Postup

Celkový čas přípravy: 120 min

1

Smícháme všechny suroviny na spodní vrstvu v hladké těsto a pečeme na 180 °C cca 15 minut.

2

Mezitím vyšleháme všechny suroviny na tvarohovou vrstvu.

3

Těsto vyndáme z trouby, nalijeme na něj tvarohovou směs a pečeme asi 50 minut dozlatova. Necháme vychladnout.

4

Cheesecake poklademe ovocem, ve vodě s cukrem uvaříme pudink, který dáme na ovoce. Necháme v lednici odležet do druhého dne.

Mohlo by vás zajímat:
Fitness a zdravé Vegetariánské

Hodnocení a komentáře

pro přidání komentáře