Brownies s dvěma druhy čokolády

Jaké pak jsou perfektní brownies? Dlouho jsem hledala odpověď na tuto otázku, které přišla ve chvíli, kdy jsem objevila tento recept. Vše zamícháte v jedné míse, bez zbytečného špinění velkého množství nádobí a chuť této dobroty je opravdu nejlepší ze všech brownies receptů, které znám.
  • Čas přípravy: 40 minut
  • Porce: 12 ks
Jaké jsou perfektní brownies?
  • Výrazná čokoládová chuť
  • Bohaté a husté, ale pořád mít konzistenci, která je příjemná k jídlu.
  • Vláčné, aniž by byly nedopečené.
  • Jejich příprava zabere jednu hodinu, nebo méně.

Redakce

Autor

velikonoční tvoření s dětmi_čarujeme.cz1
0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Ingredience

  • 110 g hořké čokolády (70%), nasekaná nebo nastrouhaná
  • 60 g středně sladké čokolády (mléčná nebo méněprocentní hořká), nasekaná nebo nastrouhaná
  • 1/2 hrnku změklého másla
  • 3/4 lžičky instantní kávy
  • 1/2 hrnku cukru krystal
  • 1/2 hrnku hnědého cukru
  • 2 velká vejce + 1 žloutek
  • 1/2 hrnku + 2 polévkové lžíce hladké mouky
  • 1 polévková lžíce holandského kakaa
  • 1/2 lžičky soli
  • 1 lžička vanilkového extraktu (zkuste si vyrobit domácí)
  • 1/2 hrnku čokoládových kousků

Postup

1

Dejte předehřát troubu na 180 °C. Formu (o rozměrech zhruba 20 x 20 cm) vyložte pečicím papírem.

2

Ve velké míse, která může jít do mikrovlnky, smíchejte hořkou čokoládu a středně sladkou. Přidejte máslo a instantní kávu.

3

Volně přikryjte a dejte na 30 sekund do mikrovlnky. Poté promíchejte a dejte znovu do mikrovlnky na 15 sekund. Pokud nechcete používat mikrovlnnou troubu, rozpusťte čokoládu a máslo ve vodní lázni.

4

Vmíchejte cukr krystal i hnědý cukr, dokud se důkladně nerozpustí v čokoládě. Poté dejte mísu stranou, dokud nevychladne a pokojovou teplotu.

5

Do vychladlé směsi přidejte vejce a žloutek. Vmíchejte mouku, kakao, sůl, vanilkový extrakt. Vše důkladně promíchejte, aby nebyly nikde kusy mouky, ale nepřemíchejte.

6

Jemně vmíchejte 1/2 hrnku čokoládových kousků.

7

Těsto nalijte do připravené formy a pečte v předehřáté troubě, dokud na špejli po zapíchnutí nezůstane jen trochu vlhkých drobečků. Pečení bude trvat 28 – 30 minut.

8

Nechte brownies zcela vychladnout na plechu. Poté je vyjměte z plechu (pomocí pečicího papíru) a před podáváním nakrájejte na čtverečky.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Bezlepkové lívance (kokosovo-pohankové)

Japonský cheesecake ze 3 ingrediencí s chutí bílé čokolády

Vepřová panenka se švestkami

Křupavé cibulové kroužky bez smažení

Snadný nepečený karamelový dort ze sušenek Lotus

Domácí ovocná zmrzlina nebo nanuky

Citrónový krém (lemon curd)

Video: Domácí indická kuřecí Tikka Masala

Robi roštěná na žampionech

Zdravé kakaovo-ořechové kostky – lepší jak čokoláda

Kuřecí lasaně se šunkou, zapečeným sýrem a česnekovou omáčkou

Marinovaný losos Teriyaki hotový za chvíli