Brokolicové karbanátky bez smažení

Lehký a zdravý oběd. A hotový za půl hodiny.

Z mojí kuchyně... Papi K.

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Ingredience

Potřebujeme:

  • 300 g vařené brokolice
  • 2 vejce
  • 70 g strouhanky
  • 50 g šunky
  • 25 g tvrdého sýra (já použila provolone piccante)
  • česnek dle chuti
  • sůl
  • olej na pečení

Postup

1

Uvařenou brokolici rozmačkáme vidličkou, přidáme vejce, šunku pokrájenou na kousky, nastrouhaný sýr, prolisovaný česnek, strouhanku a osolíme. Dobře promícháme, aby se vytvořila hmota, z níž lze tvarovat v rukách karbanátky.

2

Rozehřejeme kontaktní gril, který potřeme mašlovačkou slabou vrstvičkou oleje (ale mělo by to jít i bez něj, pokud chcete jídlo extra zdravé). V rukou vytvoříme z připravené směsi karbanátky, které klademe na gril. Opékáme z každé strany cca 5-8 minut.

3

Pokud chcete netradiční přílohu, udělejte si třeba kukuřičnou kaši (mléko + instantní kukuřičná kaše Mišutka + kousek másla + sůl - rozmíchat do hladké kaše). K jídlu se hodí také salát z čerstvé zeleniny.

4

Dobrou chut.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Játrová paštika

Bezlepkový makový koláč s citrónovým krémem

Netradiční houbový kuba s pohankou a sušenými rajčaty

Ovesné vafle

Čokodortík s krémem z avokáda a banánu

Pečená dýně

Yoğurtlu patlıcan – lilek v jogurtu

Sýr haloumi s ořechovým pestem a dýňovo-čočkovým pyré

Arašídové raw kuličky

Dýňové muffiny

Guacamole

Meduňka – jak ji sklízet a skladovat + 5 domácích receptů