Jednoduchý recept na domácí vanilkový extrakt za zlomek ceny a bez přidané chemie. Dnes již můžete koupit vanilkový extrakt ve specializovaných prodejnách a bývá k nalezení i v supermarketech. Ovšem ne vždy je v nabídce a bývá drahý. Nejhorší ovšem že, se na trhu vyskytují vanilkové cukry a extrakty, které vanilku neviděly ani z rychlíku. Nepoužívají vanilku, ale takzvaný vanilín, který se vyrábí až 500x levněji z dřevného/hnědouhelného dehtu nebo se vyrábí z ligninu, který se nachází ve dřevě. Proto si dnes ukážeme jak si velmi snadno a levněji připravit pravý, domácí vanilkový extrakt, který vaše pečení posune zase o kousek dál.
Redakce
Autor
★★★★★0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0
Ingredience
3 – 5 vanilkových lusků
250 ml alkoholu (vodka, bourbon, medová whisky atd.)
Uzavíratelnou lahvičku, či skleničku od přesnídávky
Postup
1
Vanilkové lusky dáme do lahvičky. (Můžeme z vanilkových lusků vyškrábat vanilku a zbylé lusky přidat zvlášť.)
2
Poté pouze zalijeme vodkou a necháme na tmavém místě 8 týdnů odpočívat. (Ideální je dát skleničku do skřínky v kuchyni)