fbpx

Ostružinový trifle

Z ostružin dělám hlavně marmelády, ostružinové jsou u nás totiž nejoblíbenější a taky čerstvé ostružiny nikdo moc jíst nechce, kvůli kyselosti

Ostružinový trifle

Ingredience na 6 porcí

  • 12 cukrářských piškotů
  • 1 mascarpone
  • 2 smetany ke šlehání
  • 2 – 3 lžíce kakaa
  • ostružinovou marmeládu
  • javorový sirup (případně cukr)
  • ostružiny dle chuti (já měla cca 300 g)
  • případně ovocný (nejlépe ostružinový) likér

Postup

Celkový čas přípravy: 30 min

1

Ostružiny omyjte a nechte okapat. Ze smetany vyšlehejte hustou šlehačku a přidejte mascarpone, opět trochu vyšlehejte. Vyšlehaný smetanový krém rozdělte na dvě části – 1/3 krému smíchejte s kakaem a 2/3 krému smíchejte s marmeládou (nebo obráceně, dle vaší chuti).

2

Na dno větší mísy dejte pár cukrářských piškotů, cca polovinu, nebo kolik se vám vleze. Piškoty pocákejte nebo pomažte ostružinovou marmeládou a naneste půlku z připraveného ostružinového krému. Na krém navrstvěte ostružiny a pocákejte je javorovým sirupem. Dejte kakaový krém, na ten dejte zbylé piškoty a opět na piškoty marmeládu. Na to přijde zbylý ostružinový krém a na navrch opět ostružiny. Ostružiny opět pocákejte javorovým sirupem a můžete i posypat kakaem nebo nastrouhanou čokoládou.

Ostružinový trifle
3

Pokud celé ostružiny na vás jsou moc kyselé, tak je nejdříve vidličkou pomačkejte s cukrem.

4

Nechte rozležet minimálně přes noc, cca 6 – 8 hodin.

5

Tip: Pokud máte ovocný likér, ideálně ostružinový, je super přidat ho do krému nebo s ním pocákat piškoty, báječně to chuť oživí.

Mohlo by vás zajímat:

Hodnocení a komentáře

pro přidání komentáře