Troubu rozehřejeme na 160°C.
Ve vodní lázni v nerez nádobě rozpustíme máslo a obě čokolády.
Postupně přisypáváme cukr a mícháme, dokud nemáme hladkou čokoládovou směs. Poté sundáme z vodní lázně. Postupně vmícháváme vajíčko, jedno po druhém. Poté do směsi přes síto prosejeme hladkou mouku se špetkou soli a kakao a řádně vmícháme.
Nyní do těsta vmíchejte polovinu ovoce, promíchejte a vlijte do pekáčku o rozměrech 20x35 cm. Poté posypte zbytkem ovoce a dejte do trouby na 30 -35 minut.
Brownies by měly být uvnitř mazlavé a na povrchu by měla být křupavá krustička.
Po upečení nechte Brownies vychladnout a pak už se do toho můžete pustit. Nemusíte řezat na velké kusy. Brownies je sytý a stačí opravdu malý kousek na kterém si luxusně pochutnáte. K Brownies si můžete naservírovat i kopeček vanilkové zmrzliny.
Co se týče pečení, tak to je trošičku challenge. Uvádím zde dobu 30 – 35 minut, ale píšu to vždy… Každý zná svou troubu nejlépe. Ty moje Brownies jsem pekla cca 50 minut, ale s tím, že každých 5 minut jsem byla u trouby a kontrolovala povrch Brownies. Když na Brownies poklepete, měl by být jejich povrch tvrdý – takovéto Brownies vytahuji z trouby. Dobu a teplotu pečení opravdu hlídejte, snadno se Vám z mazlavých Brownies stanou vysušené čokoládové kostky. I zde platí zkouška špejlí/párátkem, ale s tím rozdílem, že pokud Vám špejle vyjede čistá, Brownies se Vám nepovedly… A co se týče ovoce, tak záleží na každém z Vás. Do Brownies se mi osvědčily i borůvky společně s malinami. Klidně ovoce vynechte a přidejte do Brownies ořechy, které máte rádi