Brownies s žitnou moukou

Víkendové pečení

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Ingredience

  • 2/3 hrnku žitné celozrnné mouky
  • 1/3 hrnku mletých vlašských ořechů
  • 1 hrnek třtinového cukru
  • 170 g kvalitní hořké čokolády min. 50% (použila jsem 50% a 72%)
  • 113 g másla
  • 3 vejce
  • 1,5 lžíce holandského kakaa
  • 1/4 lžičky soli
  • 1 lžička mleté nebo rozpustné kávy
  • 2 lžičky vanilkového extraktu

(hrnek o objemu 240 ml)

Postup

1

Máslo rozpusťte společně s čokoládou v mikrovlnné troubě, vmíchejte kakao a lžičku rozpustné kávy. Pokud použijete mletou kávu, vmíchejte ji až společně s moukou.
V jiné míse vyšlehejte vejce společně s cukrem do nadýchané pěny a spojte s čokoládovou směsí. Vmíchejte mouku, mleté ořechy, sůl a vanilkový extrakt. Případně přidejte mletou kávu.

2

Máslo rozpusťte společně s čokoládou v mikrovlnné troubě, vmíchejte kakao a lžičku rozpustné kávy. Pokud použijete mletou kávu, vmíchejte ji až společně s moukou.

3

V jiné míse vyšlehejte vejce společně s cukrem do nadýchané pěny a spojte s čokoládovou směsí. Vmíchejte mouku, mleté ořechy, sůl a vanilkový extrakt. Případně přidejte mletou kávu.

Poznámka

Po vychladnutí rozkrájejte, můžete podávat se lžící zakysané smetany nebo pikantní marmeládou.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Božské čokoládové kostky

Segedínský guláš s kváskovým knedlíkem

Rajčatovo-bazalková omáčka na těstoviny s tofu

Ovesné sušenky se lněným semínkem

Dýňový džem s karamelem jen ze 4 ingrediencí

Jemný koláč s máslovým korpusem, mléčnou náplní a skořicí

Zeleninové sabdží

Black forest cupcakes

Tvarohové koláčky s třešněmi

Zeleninový vývar

Zdravý tvarohový koláč s banánem

Svatomartinská husa