Pesto z mrkvové natě

Mrkvová nať končí nejčastěji v koši, mnozí totiž netuší, jak skvělé pesto se z ní dá vykouzlit. Využijete jej při vaření nebo si ho můžete dát jen tak s pečivem.

Eva Hemmerová

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Ingredience

  • nať z jednoho svazku mrkve
  • 40g mandlí
  • 40g slunečnicových semínek
  • 2 stroužky česneku
  • 80ml olivového oleje
  • 60ml vody
  • trocha citronové šťávy
  • lžička soli
  • půl lžičky pepře

Postup

1

Z hlavní natě otrháme lístky. Pořádně je propereme v teplé vodě, necháme okapat, případně trochu vymačkáme vodu a hodíme do mixéru.

2

Slunečnicová semínka a mandle postupně opražíme za stálého míchání na sucho na pánvi (každé zvlášť), stačí minutka. Použít můžete jakékoli jiné ořechy nebo semínka (co doma máte). Opražená semínka a mandle přidáme do mixéru, stejně tak česnek, olej a koření (sůl, pepř).

3

Mixujeme, postupně přidáváme trochu vody, dokud nedostaneme přijatelnou konzistenci - pozor ať vody nepřidáte moc, pesto nemá být tekuté. Skladujeme v uzavřené nádobě v lednici a spotřebujeme nejlépe do několika dnů. Pesto chutná lépe druhý den, když se uleží.

4

Pesto skvěle dochutí těstoviny nebo gnocchi. Zde ho podávám s celozrnnými těstovinami, dušenými rajčaty a trochou mandlového mléka. Doplněno sójovým masem marinovaným v rajčatové omáčce.

5
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Spaghetti al pomodoro

Salát z čočky belugy s fenyklem a dýní

Pečená kuřecí prsa plněná špenátem, krémovým sýrem a jarní cibulkou

Pečená vepřová panenka s vypečenou slaninou a česnekem

Cuketové špagety s boloňskou omáčkou

Krevety na másle se studeným dipem

Lasagne bez pečení a připravené do hodiny

Pikantní vepřové nudličky

Zdravé cuketové lasagně s voňavými bylinkami

Polévka z červeného zelí a fazolí

Video: Kuřecí roláda plněná smetanovým sýrem, sušenými rajčaty, mozzarellou a špenátem

Zapečené těstoviny s brokolicí a tofu