Sicilské cannolli

Tyhle jemné sicilské cannolli připravovali místní mistři cukráři dříve jen na karneval. Zkuste si je také připravit.

Redakce

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Postup

Krok 1 

Kromě vína smícháme všechny přísady na trubičky. Je důležité vše důkladně promíchat dohladka.

Krok 2 

Pomalu přiléváme sladké víno.

Krok 3 

Z těsta vytvoříme malé kuličky, které necháme 30 minut odpočívat.

Krok 4 

Přichystáme si formičky na trubičky. Kuličky vyválíme v tenké placky a namotáme je na formičky.

Sicilské cannolli

Krok 5 

Smažíme v rozpáleném oleji. Zhruba minutu, dokud trubičky nezezlátnou. Hotové trubičky odložíme na papírové ubrousky, které je zbaví přebytečného tuku.

Sicilské cannolli

Krok 6

Cca po minutě trubičky zbavíme formiček a necháme na ubrousku zcela vychladnout.

Sicilské cannolli

Krok 7 

Zatím si připravíme náplň. Smícháme ricottu, práškový cukr a vanilkový extrakt. Koktejlové třešně zmáčkneme mezi papírovými ručníky, abychom se zbavili veškeré vody. Do sýrové směsi přimícháme třešně a čokoládové lupínky. Dáme chladit do lednice na cca 30 minut.

Sicilské cannolli

Krok 8 

Směs si dáme do cukrářského sáčku a plníme trubičky. Zdobíme moučkovým cukrem, čokoládou a koktejlovou třešní.

Sicilské cannolli

Tip

Čokoládu a koktejlové třešně můžeme nahradit sekanými pistáciemi, citrónem nebo do krému můžeme přidat arašídové máslo.

Ingredience

na trubičky

  • 4 hrnky hladké mouky
  • 2 lžíce hnědého cukru
  • 1/4 lžičky soli
  • 3 lžíce změklého másla
  • 2 žloutky
  • 1/2 lžičky muškátového oříšku
  • 2 lžičky skořice
  • 3/4 hrnku sladkého vína (Marsala nebo portské)
  • olej na smažení

náplň

  • 4 hrnky ricotta sýru
  • 1 a 1/2 hrnku moučkového cukru
  • 1 lžíce vanilkového extraktu
  • 1/3 hrnku jemně sekaných koktejlových třešní
  • 1/4 hrnku čokoládových lupínků

na ozdobu (není nutné)

  • moučkový cukr
  • koktejlové třešně
  • čokoládové lupínky

Navíc potřebujeme formičky na trubičky. Pokud je nemáme, můžeme je vytvořit svépomocí z několika úzkých dřevěných špalíčků, obalených alobalem.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Indické sladké kuře

Kokosové kloboučky od leničky

Okurkový sirup

Řízky z rybího filé pečené v troubě bez smažení

Dýňový cheesecake s karamelizovanými kousky hrušek

Veganské cupcakes s čokoládovým krémem ze silken tofu

Sladké trojúhelníčky z tvarohového těsta se skořicovým cukrem

Zapékaný květák se slaninou, sýrem a jarní cibulkou

Nepečený kakaový dezert se sušenkami a vanilkou

Domácí marmeláda s jablky, muškátovou dýní a špetkou skořice

Mojito cupcakes

Lokše s povidly a mákem