Hříšné brownies s bourbonem
Hříšnější brownies si už jen těžko lze představit. K nemalému množství čokolády, másla a cukru si přidejte ještě porci bourbonu, která vašim brownies dodá opravdu luxusní chuť.
- Čas přípravy: 40 minut
- Porce: přibližně 12 ks

Potřebujeme
- 120 g hořké čokolády, nasekané na kousky
- 110 g másla, nakrájeného na kostky
- 1 hrnek třtinového cukru
- 2 velká vejce, pokojové teploty
- 2 lžíce bourbonu
- 1 lžička vanilkového extraktu
- 1/2 lžičky soli
- 3/4 hrnku hladké mouky
Postup
Předehřejte troubu na 180 °C. Formu o velikosti 20×20 cm vyložte pečícím papírem.
V rendlíku rozpusťte máslo s čokoládou, poté sundejte z plotny, vmíchejte cukr, vejce, bourbon, vanilku a sůl. Přidejte mouku a zamíchejte jen tak, aby se vše spojilo.
Nalijte těsto do připravené formy a pečte 24 minut, nebo dokud špejle zapíchnutá doprostřed nevýjde s několika drobečky.
Nechte úplně vychladnout, poté nakrájejte na čtverečky a servírujte.
Mohlo by vás zajímat:
brownies čokoláda moučník recepty sladké recepty snadné recepty vanilkový extrakt
Zdroj: tutti-dolci.com
Hodnocení a komentáře
Přihlašte se pro přidání komentáře