Jablkové řezy s ořechovou drobenkou

Kombinace jablek, ořechů a skořice je prostě dokonalá. A to i v paleo verzi. Klasická buchta na plech jde upéct i bez výčitek svědomí.

Primal/Paleo lifestyle

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Ingredience

Těsto

  • 1 hrnek jemně mletých mandlí (melu je i se slupkou)
  • 1 hrnek jemně mletého kokosu
  • 2 vejce (odděleně, z bílků vyšleháme pevný sníh)
  • 2 lžíce datlového sirupu
  • 2 větší zralá jablka
  • 2 pořádné lžíce rozpuštěného kokosového oleje
  • 10 lžic kokosového krému nebo mléka
  • 5 lžic vody
  • 1/2 lžičky skořice

Drobenka

  • 2 hrsti vlašských ořechů (opražených dozlatova a následně rozmixovaných na drobno)
  • 1 lžička datlového sirupu
  • 1 pořádná lžička kokosového oleje
  • špetka skořice

hrnek = 200 ml

Postup

1

Žloutky, datlový sirup, 5 lžic kokosového krému (nebo mléka), kokosový olej a vodu pořádně prošleháme.

2

Přidáme kokos, rozmixované mandle, skořici a pořádně promícháme.

3

Vsypeme na drobno pokrájená jablka a znovu promícháme.

4

Nakonec vmícháme ušleháný bílkový sníh.

5

Směs urovnáme na menší plech (28 x 19), který jsme vytřeli kokosovým olejem a vysypali kokosem.

6

Při 170 stupních (hroní a dolní ohřev) asi 30 minut pečeme.

7

Všechny ingredience na drobenku smícháme a promneme v dlaních.

8

Ihned po upečení přelijeme řezy zbývajícím kokosovým krémem (mlékem) a posypeme drobenkou.

9

Necháme vychladnout a podáváme.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Sójové “výpečky“

Čokoládové sušenky s karamelovým středem

Kuřecí vývar s bílým chřestem

Jarní závitky (vegan)

Rýžové nudle s lososem, baby špenátem a sýrem cottage

Hovězí ,,po burgundsku“

Polévka z bílé ředkve s klíčky

Italský salát

Mandlo-rozinková srdíčka bez mouky a másla

Domácí ředkvičková pomazánka

Makovo-ovesná kaše

Domácí malinová limonáda