Mandlové brownies bez mouky

Tato dobrota je nejen skvělá, ale i za chvilku hotová.

Z mojí kuchyně... Papi K.

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Ingredience

Těsto:

  • 2 větší vejce
  • 65 g medu
  • 85 g vysokoprocentní čokolády (70 % a víc)
  • 65 g másla či kokosového oleje
  • 70 g mandlové mouky či mletých mandlí (já použila ty, co mi zbyly z přípravy mandlového mléka)
  • 40 g lískových ořechů
  • špetka soli
  • špetka prášku do pečiva (nemusí být)

Postup

1

Čokoládu a tuk si rozpustíme ve vodní lázni a dobře promícháme, aby se ingredience spojily. V misce vyšleháme vajíčka s medem do pěny. Poté do nich zašleháme vychlazenou čokoládovou hmotu a špetičku soli.

2

Nakonec opatrně vmícháme mandlovou mouku, prášek do pečiva a nahrubo nakrájené lískové ořechy.

3

Těsto vlijeme na menší plíšek vyložený pečicím papírem a dáme do trouby předehřáté na 175 stupňů asi na 20–25 minut (zapíchneme špejli).

4

Po vyjmutí z trouby necháme vychládnout a poté rozřežeme na požadované kousky. Dobrou chuť.

Poznámka

Pokud si brownies uložíte přes noc do ledničky, čeká vás další den ještě větší lahůdka. Ale musíte to vydržet :D.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Krásné malinové cupcaky s krémem ze šampaňského

Domácí Baileys – snadněji už to nejde

Tiramisu

Vánoční kokosové koláčky s krémovým sýrem a čokoládou

Zdravé mrkvové lívance z podmáslí

Jednoduchý Oreo cheesecake

Dýňový cheesecake s karamelizovanými kousky hrušek

Avgolemono – řecká citrónová polévka

Zdravé restované těstoviny s protlakem ala Mac and cheese

Zdravé cuketové nudle s omáčkou z kešu oříšků

Tvarohovo-maková buchta

Vepřová panenka s pečenými batáty a brokolicí