Tekvicová polievka

Dominika Valušiaková

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Ingredience

Polievka:

  • 1 hokkaido tekvica
  • 1 mrkva
  • 1 cibuľa
  • 2 strúčiky cesnaku
  • olivový olej
  • soľ
  • čierne mleté korenie

Na ozdobu:

  • kyslá smotana
  • tekvicové jadierka
  • olivový olej
  • lístky čerstvej mäty

Postup

1

Najskôr si ošúpeme tekvicu a nakrájame ju na malé kúsky. Jadierka z nej si odložíme, umyjeme, osušíme a opečieme ich na panvici s trochou olivového oleja. Osolíme a opekáme ich do hneda a do chrumkava.

2

Do hrnca si dáme olivový olej, na ktorom asi 3-5 minút opražíme nakrájanú cibuľu, cesnak a mrkvu a tekvicu. Zmes opražíme, osolíme a okoreníme. Potom zalejeme vodou, alebo vývarom a varíme do mäkka.

3

Nakoniec polievku rozmixujeme, nalejeme do tanierov a každý ozdobíme lyžicou kyslej smotany, lístkami čerstvej mäty a opraženými tekvicovými semienkami. Môžeme pokvapkať aj olivovým olejom.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Kuřecí prsa s bramborovo-celerovým pyré

Hroznové smoothie s lněným olejem

Snadný Citrónový/Limetkový dort

Kynuté bochánky s tvarohovo-smetanovou náplní

Guláš z masáků

velikonoční tvoření s dětmi_čarujeme.cz1

Nepečený krémový dort s Nutellou

Video: Máslové košíčky s vanilkovým žloutkovým krémem z Hongkongu

Jednoduché sýrovo-dýňové karbanátky

Vánoční cukroví – křehká máslová kolečka s vanilkou

Sýrový dip s bylinkami a čabajkou k pečeným česnekovým bagetkám

Řízky z rybího filé pečené v troubě bez smažení

Bezlepková banánová bábovka se zázvorem