Tekvicová polievka

Dominika Valušiaková

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Ingredience

Polievka:

  • 1 hokkaido tekvica
  • 1 mrkva
  • 1 cibuľa
  • 2 strúčiky cesnaku
  • olivový olej
  • soľ
  • čierne mleté korenie

Na ozdobu:

  • kyslá smotana
  • tekvicové jadierka
  • olivový olej
  • lístky čerstvej mäty

Postup

1

Najskôr si ošúpeme tekvicu a nakrájame ju na malé kúsky. Jadierka z nej si odložíme, umyjeme, osušíme a opečieme ich na panvici s trochou olivového oleja. Osolíme a opekáme ich do hneda a do chrumkava.

2

Do hrnca si dáme olivový olej, na ktorom asi 3-5 minút opražíme nakrájanú cibuľu, cesnak a mrkvu a tekvicu. Zmes opražíme, osolíme a okoreníme. Potom zalejeme vodou, alebo vývarom a varíme do mäkka.

3

Nakoniec polievku rozmixujeme, nalejeme do tanierov a každý ozdobíme lyžicou kyslej smotany, lístkami čerstvej mäty a opraženými tekvicovými semienkami. Môžeme pokvapkať aj olivovým olejom.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

„Skotská vejce“ – vejce pečená v masové směsi s hořčicí a petrželí

Avokádový hummus

Pletený koláč ve tvaru hvězdy – názorný videorecept

Podzimní pečená jablka s ovocem a šlehačkou

Italský koktejl spritz

Hubová praženica

Těstoviny s pečeným chřestem, sušenými rajčaty a pestem

Italský koktejl

Tvarohová bábovka s polevou “slaný karamel‘

Ricottový dezert s fíky

Kuřecí kousky s pikantní chill omáčkou

Matcha dort