Mini blueberry bakewells
Tento recept jistě mnoho z Vás zná, alespoň co se vzhledu týče, z anglických seriálů, kdy se podává při odpoledním čaji. Mám na mysli malý dortík s hustě bílou polevou a polovinou kandované třešně. V mém podání jde však o borůvkovou verzi..=)
★★★★★ 0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0
Ingredience
Těsto:
- 100g másla
- 200g hladké mouky
- 40g moučkového cukru
- 1 vejce
- špetka soli
Náplň:
- 50g másla
- 50g cukru krystal
- 1 vejce
- 40g mletých mandlí
- 1 lžíce hladké mouky
Džem:
- 100g borůvek
- 1 lžíce cukru krystal
- 1 lžíce citronové šťávy
Poleva:
- 35g cukru moučka
- 2 lžíce vody
Postup
1
Ze všeho nejdřív si připravíme džem, aby se stihl vychladit. Všechny ingredience dáme do hrnce a necháme několik minut povařit, dokud se cukru úplně nerozpustí a omáčka nezhoustne. Můžete ji pak přecedit, ale já ji nechala i s kousky ovoce.
2
Máslo vypracujeme s moukou, poté přidáme cukr se špetkou soli a nakonec vejce. Celou směs vypracujeme na hladké těsto, které dáme alespoň na 30 minut do lednice.
3
Plech na muffiny vymažeme a vysypeme. Každou jamku vyplníme těstem (max. 3-5mm), dáme na 15 minut do lednice a zapneme troubu na 170°C.
4
Mezitím si najemno nasekáme mandle (já používám bez slupky), které smícháme s máslem, cukrem, vejce a hladkou moukou.
5
Vyjmeme formu s těstem z lednice, spodní část propíchneme vidličkou a začneme plnit. Nejdříve borůvkovým džemem, na který dáme vrstvu mandlové směsi (vychází to zhruba po lžičce každá vrstva) a dáme péct na 25 minut.
6
Cukr moučku pouze rozmícháme ve vodě a nalejeme na dortíky, které budou alespoň trochu vychladlé.
* Já mám bílou vrstvu velmi slabou, protože mi to i tak přijde dosti sladké, ale záleží na každém.
7
Nakonec už jen dozdobíme ovocem.
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}