Okurková limonáda

Když jsem někdy pět let zpátky slyšela o okurkové limonádě prvně, přišlo mi to tak zvláštní, že jsem ji musela hned vyzkoušet. Překvapilo mě jak je výborná a od té doby ji dělám pořád. Na léto je naprosto ideální, je totiž úžasně osvěžující. A jako bonus do sebe dostanete i vitamin C a minerální látky a to už se přece vyplatí, že jo :)

reBarbora's kitchen

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Ingredience

  • 1 l vody
  • 1/2 salátové okurky oloupané + pár plátků neoloupané okurky do skleniček
  • 1 citron
  • dle chuti třtinový cukr
  • led

Postup

1

Oloupanou okurku rozmixujte, ideálně rovnou s cukrem, já dávám necelou jednu malou lžičku a někdy taky žádný. Dejte rozmixovanou okurku do džbánu, zalijte vodou, přidejte vymačkanou šťávu z citronu, případně doslaďte. Přidejte plátky okurky a led a můžete podávat.
Dužinu okurky nechávám v limonádě, ale pokud nemáte dužinu v limonádě rádi, tak šťávu z rozmixované okurky nejdříve přeceďte.

2

Pokud nemáte okurku jak rozmixovat, můžete ji jen nastrouhat. Pak je dobré nechat ji alespoň hodinku louhovat ve vodě s citronem a cukrem a poté přecedit.
Okurková limonáda je nejlepší pořádně vychlazená nebo s kopu ledu.

Poznámka

Tip: k okurce se báječně hodí i máta, ale nutná není, já ji většinou nepřidávám.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Vynikající krém z tvarohu a vaječného likéru, který použijete na sto způsobů

Cuketové placičky se sýrem a bazalkou

Jemná celerová pomazánka s česnekem hotová za chvíli

To pravé osvěžení – studená polévka gazpacho

Masoví ježci v rajčatové omáčce

Bezé mističky s ovocem

Roláda alá mléčný řez bez mouky

Video: Bramborová roláda naplněná sýrem, slaninou a klobáskou

Matcha bábovka s tvarohem

Rychlý třívrstvý Baileys dezert s čokoládou a sušenkami

Extrémně rychlý a snadný zmrzlinový dezert ze 3 ingrediencí

Kukuřičné špagety se špenátovým pestem