Oloupanou okurku rozmixujte, ideálně rovnou s cukrem, já dávám necelou jednu malou lžičku a někdy taky žádný. Dejte rozmixovanou okurku do džbánu, zalijte vodou, přidejte vymačkanou šťávu z citronu, případně doslaďte. Přidejte plátky okurky a led a můžete podávat.
Dužinu okurky nechávám v limonádě, ale pokud nemáte dužinu v limonádě rádi, tak šťávu z rozmixované okurky nejdříve přeceďte.
Pokud nemáte okurku jak rozmixovat, můžete ji jen nastrouhat. Pak je dobré nechat ji alespoň hodinku louhovat ve vodě s citronem a cukrem a poté přecedit.
Okurková limonáda je nejlepší pořádně vychlazená nebo s kopu ledu.
Tip: k okurce se báječně hodí i máta, ale nutná není, já ji většinou nepřidávám.