
Koření
Mátové chutney
Květák
Ingredience na koření smíchejte a dejte stranou. Můžete koření Tandoori také koupit hotové, pokud se vám nechce jej vyrábět.
Ingredience na mátové chutney vložte do mixéru a umixujte dohladka.
Smíchejte česnek, zázvor, tandoori koření, sůl a citrónovou šťávu. Rozmixujte do pasty, přidejte jogurt a jen lehce rozmixujte tak, aby se vše spojilo.
Květák vložte do velké mísy a potřete jej připravenou marinádou. Poté jej nechte aspoň hodinu prolnout s kořením, můžete jej však zabalit a dát do lednice přes noc.
Předehřejte troubu na 200 °C. Na plech vyložený pečícím papírem přendejte květák a pečte přibližně 45 až 60 minut, nebo dokud není měkký.
Servírujte s koriandrem. limetkami a mátovým chutney.