Máslová kolečka s rumem a skořicí

Takhle kolečka jsou krásně křehká, voňavá, na jazyku se vám rozplynou. Tak trochu mi připomínají vanilkové rohlíčky, i když dominantní je tady skořice. A příprava, ta už nemůže být jednodušší :)

Víkendové pečení

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Ingredience

 

  • 210 g hladké mouky
  • 2 lžíce kukuřičného škrobu
  • 2 lžičky skořice
  • 1/4 lžičky mletého hřebíčku
  • špetka mletého muškátového oříšku
  • špetka soli
  • 165 g másla
  • 30 moučkového cukru
  • 60 ml rumu
  • 1 lžička vanilkového extraktu
  • + moučkový cukr s vanilkou na obalení

Postup

1

V misce smíchejte prosátou mouku, škrob a koření.
V jiné míse společně vyšlehejte změklé máslo s cukrem do pěny. Pak po částech zašlehejte rum a vanilkový extrakt. Přisypte moučnou směs a vše společně promíchejte.
Těsto rozdělte na 2-3 části, z každé vytvarujte váleček o průměru cca 3 cm. Pokud je těsto příliš měkké, dejte ho na chvíli do lednice, válečky pak půjdou lépe tvarovat. Válečky zabalte do folie a dejte asi na hodinu do mrazáku.

2

Troubu předehřejte na 180 stupňů, dva plechy vyložte pečícím papírem.
Válečky těsta vyndejte z mrazáku a rozkrájejte na slabá kolečka (cca 4 mm). Klaďte na plech a dejte péct do vyhřáté trouby asi na 12-15 minut v závislosti na velikosti kousků.

3

Do misky si připravte moučkový cukr, přidejte vanilkový cukr nebo mletou vanilku a promíchejte. Kolečka nechte trochu vychladnout, pak obalte v moučkovém cukru. Neobalujte horké, cukr by se začal rozpouštět a udělat na cukroví nevzhledné žmolky.

4

Cukroví dejte do krabice a nechte pár dnů rozležet. Není třeba péct dlouho dopředu, kolečka jsou krásně měkká cca 3-4 dny po upečení.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Video: Úchvatný karamelový dort s vlašskými ořechy, mascarpone pěnou a čokoládovou květinou

Letní osvěžení: Luxusní trojbarevná Piña Colada z mixéru

Domáca pizza

Patizonové karí s cizrnou

Dokonalý čokoládový krém na cupcaky, do zákusků i dortů

Bulgur s černou čočkou, kuřecím masem a zeleninou

Střecha z be be

Tikka masala (vegan)

Domácí kakaový marcipán bez cukru

Video: Luxusní mrkvový dort bez pečení s vanilkovým kešu krémem

Tuňáková pomazánka z ricotty

Nejčokoládovější dort na světě, jen ze 3 ingrediencí