Máslová kolečka s rumem a skořicí
Takhle kolečka jsou krásně křehká, voňavá, na jazyku se vám rozplynou. Tak trochu mi připomínají vanilkové rohlíčky, i když dominantní je tady skořice. A příprava, ta už nemůže být jednodušší :)

Ingredience na 80 porcí
- 210 g hladké mouky
- 2 lžíce kukuřičného škrobu
- 2 lžičky skořice
- 1/4 lžičky mletého hřebíčku
- špetka mletého muškátového oříšku
- špetka soli
- 165 g másla
- 30 moučkového cukru
- 60 ml rumu
- 1 lžička vanilkového extraktu
- + moučkový cukr s vanilkou na obalení
Postup
Celkový čas přípravy: 60 min
V misce smíchejte prosátou mouku, škrob a koření.
V jiné míse společně vyšlehejte změklé máslo s cukrem do pěny. Pak po částech zašlehejte rum a vanilkový extrakt. Přisypte moučnou směs a vše společně promíchejte.
Těsto rozdělte na 2-3 části, z každé vytvarujte váleček o průměru cca 3 cm. Pokud je těsto příliš měkké, dejte ho na chvíli do lednice, válečky pak půjdou lépe tvarovat. Válečky zabalte do folie a dejte asi na hodinu do mrazáku.
Troubu předehřejte na 180 stupňů, dva plechy vyložte pečícím papírem.
Válečky těsta vyndejte z mrazáku a rozkrájejte na slabá kolečka (cca 4 mm). Klaďte na plech a dejte péct do vyhřáté trouby asi na 12-15 minut v závislosti na velikosti kousků.

Do misky si připravte moučkový cukr, přidejte vanilkový cukr nebo mletou vanilku a promíchejte. Kolečka nechte trochu vychladnout, pak obalte v moučkovém cukru. Neobalujte horké, cukr by se začal rozpouštět a udělat na cukroví nevzhledné žmolky.

Cukroví dejte do krabice a nechte pár dnů rozležet. Není třeba péct dlouho dopředu, kolečka jsou krásně měkká cca 3-4 dny po upečení.
Mohlo by vás zajímat:
cukroví hřebíček máslo muškátový oříšek skořice Cukroví
Hodnocení a komentáře
Přihlašte se pro přidání komentáře