Večeře takřka bez sacharidů? Zkuste tento vynikající zapečený květák se sýrem, slaninou a cibulkou

Tento 40 minutový recept je výjimečný nejen svou chutí, ale především snadností, protože všechny ingredience v podstatě jen smícháte dohromady a zapečete. :)

Redakce

Autor

Přehrát video
0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Ingredience

  • 2 malé hlavy květáku, rozdělené na růžice
  • 30 g másla
  • 3 stroužky česneku, nadrcené
  • 3 lžíce hladké mouky (Pokud hlídáte příjem sacharidů, můžete vynechat)
  • 2 hrnky mléka
  • 1 1/2 hrnku strouhaného čedaru
  • 30 g krémového sýra, pokojové teploty
  • sůl
  • mletý černý pepř
  • 6 plátků slaniny, orestovaných dokřupava a nadrobených na kousky
  • trochu nasekané jarní cibulky

Postup

1

Předehřejte troubu na 180 °C. Ve vroucí vodě vařte květákové růžice 2 minuty, poté slijte vodu.

2

Na sýrovou omáčku rozehřejte ve velké pánvi máslo, přidejte česnek a chvilku restujte. Přisypte mouku a za stálého míchání 2 minuty restujte. Přilijte mléko a přiveďte vše k varu. Přidejte krémový sýr, hrnek čedaru a okořeňte solí a pepřem.

3

Do zapékací mísy vložte květákové růžice, zalijte sýrovou omáčkou a promíchejte.

4

Do směsi vmíchejte orestované kousky slaniny a jarní cibulku. Promíchejte, vršek posypejte zbytkem čedaru a pečte přibližně 30 minut.

5

Nechte chvíli chladnout a poté servírujte.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Pappardelle se smetanovou omáčkou z gorgonzoly

Jahodové řezy z listového těsta a s tvarohovou náplní

Rýžové mini pizzy

Návod na vánoční jemná kolečka s karamelovou náplní a kokosem

Krásný koláč z kynutého těsta plný třešní

Thajská limetová polévka s krevetkami

Zdravý čokoládový dort s banánovo-kokosovým krémem

Cheesecake s brusnicovým coulis

Jahodové knedlíky s tvarohem

Salát z trhaných listů s uzeným lososem a broskví

Slaný dort s lososem a batáty

VIDEORECEPT: Dýňové cupcaky