fbpx

Večeře takřka bez sacharidů? Zkuste tento vynikající zapečený květák se sýrem, slaninou a cibulkou

Tento 40 minutový recept je vyjímečný nejen svou chutí, ale především snadností, protože všechny ingredience v podstatě jen smícháte dohromady a zapečete. 🙂

  • Doba přípravy: 40 minut
  • Porce: 4
recept na Květák zapékaný se sýrovou omáčkou, slaninou a jarní cibulkou

Ingredience

  • 2 malé hlavy květáku, rozdělené na růžice
  • 30 g másla
  • 3 stroužky česneku, nadrcené
  • 3 lžíce hladké mouky (Pokud hlídáte příjem sacharidů, můžete vynechat)
  • 2 hrnky mléka
  • 1 1/2 hrnku strouhaného čedaru
  • 30 g krémového sýra, pokojové teploty
  • sůl
  • mletý černý pepř
  • 6 plátků slaniny, orestovaných dokřupava a nadrobených na kousky
  • trochu nasekané jarní cibulky

Postup

  1. Předehřejte troubu na 180 °C. Ve vroucí vodě vařte květákové růžice 2 minuty, poté slijte vodu.
  2. Na sýrovou omáčku rozehřejte ve velké pánvi máslo, přidejte česnek a chvilku restujte. Přisypte mouku a za stálého míchání 2 minuty restujte. Přilijte mléko a přiveďte vše k varu. Přidejte krémový sýr, hrnek čedaru a okořeňte solí a pepřem.
  3. Do zapékací mísy vložte květákové růžice, zalijte sýrovou omáčkou a promíchejte.
  4. Do směsi vmíchejte orestované kousky slaniny a jarní cibulku. Promíchejte, vršek posypejte zbytkem čedaru a pečte přibližně 30 minut.
  5. Nechte chvíli chladnout a poté servírujte.

Videorecept

Mohlo by vás zajímat: čedar, česnek, hlavní chody, jarní cibulka, krémový sýr, pečení, Recepty s květákem, slané recepty, slanina, videorecept, Hlavní jídla, Recept bez kategorie

Zdroj: www.delish.com

Hodnocení a komentáře

pro přidání komentáře