Večeře takřka bez sacharidů? Zkuste tento vynikající zapečený květák se sýrem, slaninou a cibulkou
Tento 40 minutový recept je výjimečný nejen svou chutí, ale především snadností, protože všechny ingredience v podstatě jen smícháte dohromady a zapečete. :)

Ingredience na 4 porce
- 2 malé hlavy květáku, rozdělené na růžice
- 30 g másla
- 3 stroužky česneku, nadrcené
- 3 lžíce hladké mouky (Pokud hlídáte příjem sacharidů, můžete vynechat)
- 2 hrnky mléka
- 1 1/2 hrnku strouhaného čedaru
- 30 g krémového sýra, pokojové teploty
- sůl
- mletý černý pepř
- 6 plátků slaniny, orestovaných dokřupava a nadrobených na kousky
- trochu nasekané jarní cibulky
Postup
Celkový čas přípravy: 40 min
Předehřejte troubu na 180 °C. Ve vroucí vodě vařte květákové růžice 2 minuty, poté slijte vodu.
Na sýrovou omáčku rozehřejte ve velké pánvi máslo, přidejte česnek a chvilku restujte. Přisypte mouku a za stálého míchání 2 minuty restujte. Přilijte mléko a přiveďte vše k varu. Přidejte krémový sýr, hrnek čedaru a okořeňte solí a pepřem.
Do zapékací mísy vložte květákové růžice, zalijte sýrovou omáčkou a promíchejte.
Do směsi vmíchejte orestované kousky slaniny a jarní cibulku. Promíchejte, vršek posypejte zbytkem čedaru a pečte přibližně 30 minut.
Nechte chvíli chladnout a poté servírujte.
Mohlo by vás zajímat:
čedar česnek hlavní chody jarní cibulka krémový sýr pečení Recepty s květákem slané recepty slanina Bezlepkové Fitness a zdravé Hlavní jídla Vegetariánské