Lehce pikantní pečený květák s bylinkovým dresingem
Zdravá náhrada klasických chipsů, náhražka masa, či naopak originální příloha k masu. Květák se nesmaží, ale peče v lehce pikantním těstíčku, takže má výraznou a plnou chuť. Skvělou chuť květáku vyvažuje domácí bylinkový dresing, takže budou vaše chuťové pohárky stále překvapovány a neunaví se stereotypem. 🙂

Ingredience
Dresing
- 1/2 hrnku sójového mléka
- 1 hrnek majonézy
- 1/2 lžíce čerstvého kopru
- 2 lžíce čerstvé petržele, nasekané
- 2 lžíce čerstvé pažitky, nasekané
- 1/2 lžičky sušeného česneku
- 1/4 lžičky sušené cibule
- 1/2 lžičky soli
- 1/4 lžičky mletého černého pepře
Květák
- olej
- 3/4 hrnku hladké mouky
- 1 hrnek sójového mléka
- 1 lžička sušeného česneku
- 1/2 lžičky soli
- 1/4 lžičky mletého černého pepře
- 1 květák, rozdělený na malé růžice
- 3 lžíce másla
- 150 g omáčky s příchutí kajenského pepře
- 1 lžíce medu
Postup
Krok 1
Na dresing promíchejte sójové mléko, majonézu, kopr, petrželku, pažitku, česnek, cibuli, sůl a pepř.
Předehřejte troubu na 220 °C a vyložte plech alobalem. Na alobal nachystejte rošt vhodný do trouby a lehce jej pomažte olejem. V míse smíchejte hladkou mouku, mléko, česnek, sůl a pepř. Růžice obalte ve vzniklém těstu.
Přendejte růžice na rošt a pečte přibližně 20 minut nebo dokud nezačne květák hnědnout.
Krok 4
Mezitím rozpusťte máslo a smíchejte jej s omáčkou z kajenského pepře a medem. Jakmile se květák upeče, obalte jednotlivé růžice v pikantní omáčce. Vraťte je na rošt a nechte ještě 10 minut péct. Poté naservírujte do mísy a podávejte s dresingem.
Mohlo by vás zajímat:
jednohubky med pečení pikantní Recepty s květákem slané recepty snadné recepty
Hodnocení a komentáře
Přihlašte se pro přidání komentáře