Lehce pikantní pečený květák s bylinkovým dresingem

Zdravá náhrada klasických chipsů, náhražka masa, či naopak originální příloha k masu. Květák se nesmaží, ale peče v lehce pikantním těstíčku, takže má výraznou a plnou chuť. Skvělou chuť květáku vyvažuje domácí bylinkový dresing, takže budou vaše chuťové pohárky stále překvapovány a neunaví se stereotypem. 🙂

Janetta

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Ingredience

Dresing

  • 1/2 hrnku sójového mléka
  • 1 hrnek majonézy
  • 1/2 lžíce čerstvého kopru
  • 2 lžíce čerstvé petržele, nasekané
  • 2 lžíce čerstvé pažitky, nasekané
  • 1/2 lžičky sušeného česneku
  • 1/4 lžičky sušené cibule
  • 1/2 lžičky soli
  • 1/4 lžičky mletého černého pepře

Květák

  • olej
  • 3/4 hrnku hladké mouky
  • 1 hrnek sójového mléka
  • 1 lžička sušeného česneku
  • 1/2 lžičky soli
  • 1/4 lžičky mletého černého pepře
  • 1 květák, rozdělený na malé růžice
  • 3 lžíce másla
  • 150 g omáčky s příchutí kajenského pepře
  • 1 lžíce medu

Postup

1

Na dresing promíchejte sójové mléko, majonézu, kopr, petrželku, pažitku, česnek, cibuli, sůl a pepř.

2

Předehřejte troubu na 220 °C a vyložte plech alobalem. Na alobal nachystejte rošt vhodný do trouby a lehce jej pomažte olejem. V míse smíchejte hladkou mouku, mléko, česnek, sůl a pepř. Růžice obalte ve vzniklém těstu.

3

Přendejte růžice na rošt a pečte přibližně 20 minut nebo dokud nezačne květák hnědnout.

4

Mezitím rozpusťte máslo a smíchejte jej s omáčkou z kajenského pepře a medem. Jakmile se květák upeče, obalte jednotlivé růžice v pikantní omáčce. Vraťte je na rošt a nechte ještě 10 minut péct. Poté naservírujte do mísy a podávejte s dresingem.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Fitness domácí KINDER ŘEZY – Bez mouky a s tvarohem

Melounový drink

Jak jednoduše a krásně nazdobit dort pomocí vykrajovátek a štětce

Zapékaná cuketa s tempehem, zeleninou a chilli

Dýňové placky

Meruňkový koláč s drobenkou

Drobenková buchta s tvarohem

Podplameník – slovenský slaný koláč se slaninou a cibulkou

Nektarinkový chia pudink

Tagliatelle s houbami, smetanou a mletým masem

Brownie cupcakes s malinovým krémem

Slané muffiny z quinoi a amarantu