Zapečené česnekovo-houbové houstičky do 15 minut
Pokud už vás také nebaví klasické sendviče, zkuste tyto zapékané houstičky plněné směsí sýra, česneku a hub. Vše máte do 15 minut hotové. Rozhodně zkuste improvizovat a naplnit housky i vlastní vytvořenou směsí zeleniny a krémového základu. Fantazii se meze nekladou :).

Ingredience
- 4 housky na rozpékání v troubě
- 8 malých nakrájených žampionů
- 120 g krémového sýra
- 2 polévkové lžíce zakysané smetany
- 1 polévková lžíce majonézy
- 1 stroužek česneku, rozmačkaný,
- 3/4 hrnku strouhaného sýru cheddar
- špetka čerstvě mletého pepře
- nasekaná petrželka na dozdobení
Další možné variace namísto hub
- kuřecí kousky (uvařené)
- nakrájené papričky (jalapeňos nebo jakýkoli další druh dle chuti)
- šunka
- sladká kukuřice
- a tak podobně 🙂
Postup
Předehřejte troubu na 200 °C.
Houstičky vydlabejte, abyste vytvořili prostor pro náplň, ale dejte pozor, abyste neprotrhli dno.
Smíchejte dohromady houby, krémový sýr, smetanu, majonézu a česnek. Přidejte polovina cheddaru a dopepřete dle chuti.
Lžicí plňte vnitřek houstiček a nakonec zasypejte zbytkem sýra.
Poté pečte zhruba 10 minut v troubě, dokud nezačne vrstva sýra zlátnout.
Vyjměte z trouby a zasypte petrželkou. Dobrou chuť :).
Mohlo by vás zajímat:
jednoduché majonéza pečivo sýr zakysaná smetana Vegetariánské
Zdroj: kitchensanctuary.com
Hodnocení a komentáře
Přihlašte se pro přidání komentáře