Domácí bylinko-česneková lučina

Lučina není z nejlevnějších dobrot, tak proč si neudělat svoji domácí? Příchut si zvolíte sami, můžete použít bylinky, koření nebo zkusit sladkou variantu se sušeným ovocem.

Kitchen book

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Ingredience

  • 2 kelímky jogurtu
  • 2 malé stroužky česneku
  • hrst bylinek

Postup

1

Kvalitní bílý jogurt (selský) smícháme s prolisovaným česnekem, solí a posekanými bylinkami (výběr záleží na vás, jaké máte rádi).

2

Jogurt vlijeme do látkového ubrousku a zavěsíme do džbánku nebo kamkoli, kde bude moci jogurt vykapávat.

3

Takto zavěšený jogurt necháme alespoň 24 hodin v chladné místnosti. Zhruba po jednom dni máme v ubrousku hotovou ochucenou lučinu a na dně džbánku tekutinu nažloutlé barvy, i tu můžete využít, vykapaná syrovátka jsou totiž velice zdravá.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Palačinkový red velvet dort s kokosovým krémem

Rebarborový koláč s fit drobenkou

Hrnkový moučník – bublanina

Pečené krevety v medové marinádě

Krémové tiramisu s Baileys likérem a amarettem

Makový koláč se švestkami a drobenkou

Silná krémová česnečka

Snadné jablečné muffiny s ořechy a bez přidaného cukru

Pikantní zeleninová mísa s avokádem a cizrnou

Pohankové čoko muffiny

Video: Koláčkové mozzarellové bomby přelité česnekovým máslem

Nízkotučné cuketové brownies