Restované tofu s nudlemi, zeleninou a shiitake houbami

Jídlo nabité zeleninou, houbami a lehce pikantní omáčkou je skvělou a hlavně rychlou večeří, ke které se budete rádi vracet. Specialitou jsou zde shiitake houby, které obsahují důležité minerály, vitamín C a když zapátráte po významu jména, vyskočí na vás pojmenování “voňavé houby” :).
  • Doba přípravy: 30 minut
  • Porce: 4

Janetta

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Ingredience

  • 240 g lo mein nudliček

Omáčka

  • 2 lžíce sójové omáčky
  • 1 lžíce hoisin omáčky
  • 2 lžičky javorového sirupu
  • 1 lžička sezamového oleje

Tofu

  • 1 lžíce oleje
  • 450 g tofu, nakrájeného na větší kostky

Zelenina

  • 2 lžíce oleje
  • 1 1/2 hrnku shiitake hub, nakrájených na nudličky
  • 2-3 snítky jarní cibulky, nakrájené na kolečka, zelená a bílá část zvlášť
  • 2 stroužky česneku, nadrcené
  • 1 lžička strouhaného zázvoru
  • 1 červená papriky, nakrájená na nudličky
  • 1 hrnek hrášku
  • 1 hrnek mrkve, nakrájené na tenké nudličky

 

Postup

1

Ve velkém hrnci přiveďte k varu dostatek vody, přidejte nudle a uvařte dle instrukcí na balíčku. Poté je slijte a vraťte zpět do hrnce.

2

Na omáčku promíchejte všechny ingredience v malé misce a dejte prozatím bokem.

3

V pánvi rozehřejte olej a přidejte nakrájené tofu. Restujte přibližně 10 minut dozlatova, poté tofu vyndejte z pánve a dejte bokem.

4

Na stejné pánvi rozehřejte další dvě lžičky oleje a přidejte houby. Lehce orestujte houby dozlatova, přibližně 3 minuty. Přidejte bílou část jarní cibulky, česnek a strouhaný zázvor. Vše promíchejte a nechte minutu vařit.

5

Do pánve přidejte papriku, hrášek a mrkev. Promíchejte a nechte minutu provařit. Přisypte nudle, připravenou omáčku, tofu a zelenou část cibulky.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Jemné kefírové koblihy bez dlouhého kynutí

Důlkový koláč se sýrem feta a zakysanou smetanou

Cuketové bochánky s datlemi a ořechy

Rukolový salát s krevetami

Kakaová roláda s čokoládovým krémem, marmeládou a polevou

Křupavé seitanové řízečky s mrkvovou kaší

Chléb se špenátovo-bylinkovým pestem

Borůvkový chlebíček

Krémová hrášková polévka za 15 minut

Jablečný koláč

Třívrstvé dýňovo smetanové řezy

Zapékané brambory se zeleninou