Narozeninová Pavlova

Pekla jsem ji poprvé mamince k narozeninám a docela se povedla.

_Bezlepkově

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Ingredience

Pavlova : 5 bílků
350 g krupicového cukru
Krém: 5 žloutků
100 g cukru
150 ml citrónové šťávy
100g másla
Šlehačka a ovoce podle chuti

Postup

1

Bílky šleháme se špetkou soli, když máme bílky vyšlehané do sněhu, přidáváme postupně krupicový cukr a smícháme ještě 2 minuty. Hotovou směs rozetřeme na dva plechy, pečeme 2 hod na 90°.

2

Mezitím smícháme krém z 5 žloutků, citrónové šťávy a cukru. Krém mícháme nad párou. Po zhoustnutí odstavíme a necháme vychladit, když je krém zchladlý vmícháme 100g másla.

3

Ušleháme šlehačku.

4

Upečené pavlovy necháme vychladit.

5

Na spodní díl Pavlovy dáme citronový krém, na ten naneseme ušlehanou šlehačku a ovoce. Přiklopíme druhou částí, na tu také dáme krém a šlehačku a ozdobíme ovocem.

6

Pavlovu můžeme nechat chvíli v lednici cca 5 min.bude se poté lépe krájet.

Poznámka

Pozor při míchámí žloutkového krému nesmí být moc hustý stáhne ho ještě máslo. Pokud bude moc bude jako míchaná vajíčka

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Paprikové grissini s kukuřičnou moukou

Klasický domácí dýňový koláč s voňavým kořením

Perník

Těstoviny s omáčkou z rajčat, mrkve a červené čočky

Domácí škvarková pomazánka

Gobova juha – slovinská houbová polévka

Nepečené čokoládové řezy s třemi druhy krémů

Hovězí / vepřový guláš od maminky

Vláčný medový perník

Česnekový chléb Caprese

Mleté maso zapečené s bramborovou kaší

Pudinková buchta se zakysanou smetanou