Snadný italský cuketový koláč z listového těsta
Jednoduchý cuketový koláč na italský způsob – jednodušší varianta slaného koláče, tedy quiche. Jako příloha příjemně překvapí a jako hlavní chod je ideální v těchto horkých dnech, protože není nutné jej jíst teplý :).
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0
Popis
- Předehřejte si troubu na 220 °C.
- Cuketu omyjte, osušte a nakrájejte na plátky (ne příliš tenké).
- Na mírném ohni rozpusťte máslo s cukrem a přidejte cuketu, po chvíli dodejte víno a trochu soli a opékejte lehce dohněda, nechte poté lehce vychladnout.
- Mezitím si připravte těsto do formy na koláč o průměru cca 22 cm, kterou vyložíte pečícím papírem.
- Cuketu z pánve poklaďte na těsto a dejte péct na zhruba 25 minut do vyhřáté trouby.
- Pečte lehce dozlatova a servírujte ozdobené bazalkou.
Ingredience
- kolo listového těsta (o průměru cca 25 cm)
- 400 g cukety
- 60 g másla nebo olivového oleje
- 100 g cukru
- 1/2 hrnku bílého vína
- bazalka na dekoraci
- sůl na dochucení