
Omáčka
Předehřejte troubu na 200 °C. Plech vyložte pečícím papírem.
Květákové růžice vložte na plech a nechte je přibližně půl hodiny, nebo dokud nebude květák měkký. Květák nevařte, upeče se do měkka v troubě.
Mezitím si připravte omáčku. Všechny ingredience (kromě škrobu a vody) smíchejte v rendlíku a dejte na plamen. Přiveďte k varu a promíchejte dohladka.
V malé misce smíchejte vodu se škrobem a přidejte tuto směs do rendlíku s omáčkou. Finální omáčku opět chvíli povařte, dokud nezhoustne.
Pokud se vám bude během pečení zdát, že květák zbytečně vysychá, můžete jej lehce pokapat vodou. Po cca 20 minutách můžete dát plech do horčí části trouby, aby se více zapekl.
Růžice zalijte omáčkou, důkladně promíchejte a posypte nasekanou jarní cibulkou.
Můžete podávat. 🙂 Květák je skvělý i zcela samotný nebo jako senzační příloha.