Štíhlá celozrnná pizza

Křupavá lehká pizza hotová během chvíle. S náplní dle vašich představ a bez vysoké energetické vydatnosti. Vhodná pro lehčí oběd anebo večeři.

Štíhlá celozrnná pizza

Ingredience na 2 porce

Těsto:

  • 100 g celozrnné pšeničné mouky
  • 20 g hladké mouky
  • ½ lžíce olivového oleje
  • sůl
  • 220–250 ml vody

 
Bylinkové sugo:

  • ½ cibule
  • 1 lžíce olivového oleje
  • 200 g (tj. polovina plechovky) loupaných rajčat
  • ½ stroužku česneku
  • tymián, bazalka, oregano
  • sůl

 
Náplně:1)      Tofu, cherry rajčata, olivy
2)      Tuňák, jarní cibulka, parmezán
3)      Sušená šunka, cuketa, houby, parmezán
4)      Další chutě jsou na vás.

Postup

Celkový čas přípravy: 45 min

1

Smícháme si ingredience na těsto. Těsto má být lité a množství vody záleží na mouce. Já použila 250 ml. Těsto necháme alespoň 10 minut odpočívat.

2

Připravíme si bylinkové sugo: na lžíci oleje necháme zesklovatět nadrobno nakrájenou cibuli. Přidáme podrcený česnek, promícháme a přidáme loupaná rajčata. Osolíme, přidáme po špetce bylinky – pokud máte čerstvé, je to samozřejmě lepší. Krátce provaříme a odstavíme. Necháme zchladnout a rozmixujeme.

3

Těsto nalijeme na pánev lehce vymazanou olejem a roztíráme dokola naběračkou na sílu jen pár milimetrů. Pozvolna opékáme. Z obou stran pečeme asi po 2 minutách a nakonec ještě jednou obrátíme na dvě minuty. Těsto by mělo vyjít na 3 placky o průměru cca 20 cm.

4

Během přípravy placek si připravíme ingredience, které budeme na „pizzu“ dávat.

5

Troubu předehřejeme na 220 °C. Plech překryjeme pečicím papírem.

6

Placky rozložíme na plech, potřeme sugem, obložíme ingeriencemi a dáme na 7–10 minut zapéct.

Mohlo by vás zajímat: Fitness a zdravé, Recept bez chodu

Hodnocení a komentáře

Filip

Filip

Miluji to!

Odpovědět

pro přidání komentáře