Kuřecí stripsy

Dostala jsem strašlivou chuť na něco smaženého a nezdravého. A jelikož jsem dlouho nejedla kuřecí stripsy, rozhodla jsem je udělat. Pročetla jsem nějaké zaručené recepty na zahraničních serverech a to bych nebyla já, kdybych si z nich neudělala koláž :) s menšími obměnami a prostě jsem si vytvořila ten svůj "nejvíc vychytaný".

Červený rendlík

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Ingredience

Na stripsy:

  • 0,75 kg kuřecích prsou
  • hrnek a půl  podmáslí
  • 4 stroužky česneku
  • 2 vejce
  • hrnek mouky
  • 2 lžíce papriky
  • 1/2 lžičky kajenského pepře
  • 1 lžička čerstvě umletého pepře
  • 2 hrnky nesladkých corn flakes
  • olej na smažení

Na ochucenou majonézu:

  • 2 žloutky
  • 150 ml oleje (olej a vejce by měly mít stejnou teplotu – dejte je proto před přípravou alespoň půl hodiny předem na stejné místo)
  • lžička citrónové šťávy
  • sůl a pepř
  • šalotka
  • 3 kyselé okurky
  • lžíce nasekané pažitky

Postup

1

Maso nakrájejte na špalíky velikosti cca 2,5 x 5 cm. Osušte ho a osolte a opepřete. V misce rozmíchejte podmáslí a česnek a maso do něho naložte. Dejte ho odležet alespoň na hodinu do lednice (ideálně přes noc).

2

Mouku smíchejte s paprikou, kajenským pepřem, lžičkou soli a lžičkou pepře. Maso v mouce obalte a pokládejte ho na rošt.

3

Na roštu nechejte kousky masa odležet alespoň 10 minut. Mezitím do podmáslí, v němž se marinovalo maso, přidejte vejce (pokud se vám zdá, že je podmáslí málo, pak přidejte i trochu podmáslí), trochu soli a rozšlehejte. Corn flakes rozdrťte na hrubší strouhanku (bud v mixéru, nebo je dejte do pevného sáčku, přes něj dejte utěrku a přejíždějte po něm válečkem na těsto (jestli nemáte váleček, tak třeba lahví), dokud je nerozdrtíte. Strouhanku přendejte do talíře.

4

Po odležení masa obalte znovu v podmáslí a vejcích a pak v podrcených corn flakes. Do pánve dejte vysokou vrstvu oleje a ten předehřejte na vyšší teplotu. Smažte dozlatova. Usmažené kousky dejte před podáváním na talíř s ubrouskem, aby se odsál přebytečný tuk.
Udělejte majonézu tak, jak jste zvyklí, nebo zkuste tuto rychlovku. Všechny ingredience na majonézu kromě okurek, pažitky a šalotky dejte do vysoké nádoby – ideálně do té, která se prodává zároveň s tyčovým mixérem. Tyčový mixér ponořte do nádoby a zapněte. Pomalu vytahujte nahoru, celý proces by měl trvat cca 5 sekund. A je hotovo ;). Majonézu ochutnejte a případně dochuťte solí a pepřem. Přidejte na jemno nakrájenou šalotku, nasekané okurky a pažitku.
Maso podávejte s oblíbenými hranolky, lehkým bramborovým salátem či pečenými bramborami, dobrým kečupem (já měla domácí paprikový – recept někdy příště) a majonézou.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Vánoční vanilkové rohlíčky s čokoládou a strouhaným kokosem

Zapečné pažitkovo-mrkvové nočky s brokolicí a krůtou

Rychlé ovesné sušenky ze 4 ingrediencí

Dort harlekýn

Jemná roláda s banánovým krémem a karamelem

Domácí ledová čokoláda s brusinkami, goji a mandlemi

Domácí krtkův dort

Perlivá citronáda s vůní šalvěje slazená stévií

Bazalkové kuřecí prso s teplou zeleninou

Ředkvičkový guláš

Penne se sójovým masem, brokolicí a gorgonzolou

Čokoládový chlebíček s mandlemi