Zeleninový koláč s kuřecím masem

Vděčné jídlo, to je asi první, co mě k tomuto koláči napadá. Dá se jíst teplý i studený, zasytí k obědu i k večeři. Zeleninu v tomto receptu neměním, kombinace se držím již roky a stále nás neomrzela. V zimě dám klidně fazolky i kukuřici mražené. Přes léto pak občas ještě přikrájím cuketu. Maso je nejlepší z křídel nebo stehen, ideálně obrané z upečeného nebo uvařeného kuřete.

Tyna

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Ingredience

Recept (koláčová forma Ø30cm)Těsto:

  • 300g mouky (dávám špaldovou či kamutovou, ale použít se dá jakákoliv)
  • 200g másla
  • 8 lžic ledové vody
  • 2 špetky soli

Náplň:

  • 200g kuřecího masa (jakkoliv tepelně upraveného)
  • červená paprika
  • 100g zelených fazolových lusků
  • 50g kukuřice
  • šalotka
  • 5 vajec
  • 200g zakysané smetany
  • 100g uzeného sýru
  • olivový olej
  • sůl a pepř

Postup

1

Smíchejte mouku, sůl, pokrájené máslo a prsty vypracujte těsto, dle potřeby přidávejte vodu než bude krásně celistvé. Pracujte rychle, aby si udrželo nízkou teplotu. Rozválejte, dejte do formy na koláč (já použila menší formičky) a okraje těsta vytáhněte lehce nad okraj formy, můžete je ozdobit vidličkou. Takto dejte do chladu, klidně třeba i přes noc.

2

Vychlazený korpus propíchejte vidličkou a dejte ho předpéct do vyhřáté trouby asi na 15min, aby se povrch zpevnil a těsto nenasáklo tolik vlhkosti z náplně.

3

Na náplň osmahněte na olivovém oleji na drobno nakrájenou šalotku spolu s pokrájeným masem. Přidejte ostatní zeleninu a restujte do rozvonění. Nechte vychladnout.

4

Rozmíchejte vejce se smetanou a přidejte k zelenině. Pečlivě promíchejte, dochuťte solí a pepřem. Nalijte na předpečený korpus a pečte při 175°C asi 40min. Asi v půlce pečení koláč posypte nastrouhaným uzeným sýrem.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Vegeburgery s domácími houskami i majonézou

Dýňový cheesecake s karamelizovanými kousky hrušek

Vláčný čokoládovo-cuketový chléb s řeckým jogurtem

Cuketova pizza bez mouky

Veganské dýňové risotto s lesními houbami

Olive all´ascolana

Zeleninová směs s dýní hokaido

Bramborové klínky pečené s čedarem a slaninou + avokádový dip

Koprová omáčka s křehkým hovězím

Těstoviny s masovými kuličkami

Jednoduchá hrachová polévka

Dýňové čtverečky s vanilkovým krémem a skořicí