Veganský bramborový guláš

Bramborový guláš s párečkem jsem jako dítě milovala. Na veganství se mi líbí to, že se žádného takového jídla nemusím vzdávat, stačí prostě jen nahradit problematické suroviny.

Eva Hemmerová

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Ingredience

  • větší cibule (skvěle chutná šalotka)
  • pár brambor
  • balení veganských párků (nejlépe chilli od Lüntera)
  • 1,5dcl kokosového mléka z plechovky (nebo sójová/jiná smetana)
  • 2 lžíce celozrnné špaldové mouky
  • 1 chilli paprička
  • řepkový olej
  • sladká paprika
  • pepř a sůl

Postup

1

Šalotku nebo cibuli nakrájíme na drobno a osmahneme na troše řepkového oleje do zlatova. Zaprášíme moukou, do zásmažky dále přidáme sladkou papriku a nakrájenou chilli papričku. Po chvíli zalijeme vodou.

2

Brambory oloupeme a nakrájíme na malé kousky, přidáme do hrnce. Osolíme a opepříme dle chuti. Vaříme do změknutí brambor.

3

Rostlinné párky nakrájíme na kolečka a orestujeme na troše oleje. Přidáme do hrnce, zalijeme smetanou a necháme chvíli probublat, případně guláš ještě dochutíme. Podáváme s chlebem.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Hovězí steak s žampiony na česneku a cibulovými kroužky

Čokoládový koláč s křupavou krustou a jahodami

Batáty plněné hlívou, krůtím masem a avokádem

Jahodové cupcakes

Vánoční cukroví – linecké jogurtové kytičky s kokosovou náplní

Rychlé opékané brokolicové placičky s quinoou a sýrem

Výborný smetanový želé dezert: Pedrocotta

Polenta s máslem a parmezánem

Pohanka s kuřecím masem a zeleninou

Pečená šunka s medovou marinádou

Video: Brusinková vločka z hermelínu a brusinkového listového těst

Exotické smoothie z manga a karamboly