Originální pohoštění – italský prstenec se šunkou a sýrem

Křehké těsto ukrývá náplň, která vám připomene Itálii. Příprava tohoto pikantního slaného občerstvení vám nezabere moc času a přitom udělá velký dojem.

Redakce

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Ingredience

  • 225 g croissantového nebo listového těsta
  • 1/2 hrnku kousků pečené papriky (můžete použít čerstvou)
  • 8 plátků sýra Provolene, rozkrojené na poloviny (můžete nahradit jiným tvrdým sýrem)
  • 150 g salámu, nakrájeného na plátky
  • 110 g šunky nakrájené na plátky
  • 110 g kvalitní vepřové šunky
  • 1/2 hrnku feferonek (např. slitých ze zavařeniny)
  • pepř

Postup

1

Dejte předehřát troubu na 180 °C. Rozválejte těsto a nakrájejte na 8 obdélníků. Na kulatý pečicí plech (o průměru asi 30 cm) vyskládejte obdélníky těsta tak, aby tvořily prstenec. Obdélníky se budou překrývat a budou z poloviny vyčnívat z plechu, takže celý kruh bude připomínat slunce.

2

Na těsto vyskládejte papriku. Na papriku položte polovinu množství sýra. Následuje vrstva salámu, šunky a vepřové šunky. Poté kousky feferonek a vše přikryjte zbývajícím sýrem.

3

Jednotlivé obdélníky těsta přehněte přes náplň a zastrčte za dolní část, aby byla většina náplně zakrytá. Posypejte trochou černého mletého pepře.

4

Pečte v předehřáté troubě 18 – 22 minut, až bude těsto zbarvené dozlatova a zcela propečené.

5

Nechte 5 – 10 minut vychladnout, poté nakrájejte na plátky a podávejte.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Dietní cuketové chipsy s parmezánem

Guláš z hovězího masa s knedlÍkem

Těstoviny se špenátem

Pečené krevety v medové marinádě

Čočková sekaná se žampiony a tempehem

Těstoviny s brokolicí

Gnocchi s pestem ze sušených rajčat

Video: Obří, sýrem plněný burger Wellington – perfektní párty pohoštění

Marinované vepřové plecko s koriandrem a česnekem

Těstoviny s kuřecími kousky, parmazánem a petrželkou

Cuketové špagety alla carbonara

Cuketová polévka s kurkumou a čerstvým oreganem