Lívance s ovesnými vločkami

Vaříme bez tuku Marcela Šlehofrová

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Ingredience

  • 0,5 l nízkotučného mléka
  • 200 g hladké mouky
  • 100 g namletých ovesných vloček
  • 30 g cukru
  • 30 g kvasnic
  • 2 vejce
  • Sůl
  • Citronová kůra z 1 citronu

Postup

1

Do mísy nasypeme mouku, v mouce uděláme důlek, do důlku nasypeme cukr a kvasnice. Do důlku nalijeme necelou polovinu vlažného mléka a necháme kvasnice trochu vykynout.

2

Přidáme všechny ostatní suroviny a zbytek teplého mléka, dobře promícháme. Mísu položíme k teplu a necháme těsto pod utěrkou vykynout.

3

Lívance smažíme na teflonové pánvi, kterou před každým lívancem lehce potřeme peroutkou namočenou v oleji.

4

Podáváme s jahodami nebo borůvkami, rozmačkanými s cukrem, ozdobené rostlinnou šlehačkou nebo nízkotučným tvarohem.

Poznámka

Podáváme s jahodami nebo borůvkami, rozmačkanými s cukrem, ozdobené rostlinnou šlehačkou nebo nízkotučným tvarohem.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Video: Domácí vanilkový a čokoládový pudinkový pohár

5 atraktivních letních receptů z cukety

Třívrstvé kakaové řezy s jogurtem, karamelem a čokoládovou polevou

Octové brambůrky bez fritování

Zdravý makovo-jablečný koláč bez mouky

Rajčatovo-bazalková omáčka na těstoviny s tofu

Kuřecí játrová paštika

Dort pavlova s kokosovou šlehačkou a lesním ovocem

Špenátový koláč ve tvaru slunce

Křupavá cuketová pizza se sýrem

Světoznámý čokoládový dortík s tekutým vnitřkem – Lava cake

Soba nudle s asijskou omáčkou a kešu ořechy