Celozrnné lívance s banánem

Ideální bude, když lívancemi rovnou odstartujete den. Doplňte je bílým jogurtem, zahrňte čerstvým ovocem a vypijte si k nim dobrý čaj, nejlépe zelený, který vás nabudí na dlouhé hodiny.

Celozrnné lívance s banánem

Ingredience na 4 porce

Suroviny: 16–20 lívanců

  • 240 ml mléka
  • 15 g třtinového cukru
  • 7 g droždí
  • 30 g hladké mouky
  • 100 g celozrnné pšeničné hladké mouky
  • 30 g ovesných vloček
  • 1 vejce
  • 110 g banánu (hodně zralého a změklého)
  • 1 čajová lžička citronové šťávy
  • olej na smažení

Na dokončení:

  • mandle
  • jahody
  • javorový sirup

Postup

Celkový čas přípravy: 60 min

1

Do mističky vložte droždí, cukr a 10 g hladké mouky.

2

Do druhé misky nasypte ovesné vločky.

3

Mléko zahřejte tak, abyste v něm udrželi prst (nesmí být horké, aby nezničilo kvasnice). Do mističky s droždím nalijte 50 ml mléka a rozmíchejte. Přikryjte utěrkou a nechte na teplém místě vzejít kvásek. Zbylé mléko nalijte k vločkám a nechte 20–30 minut odležet.

4

Banán vložte do mísy s nabobtnalými vločkami, zakapejte citronem, přidejte vejce a vzešlý kvásek. Rozmixujte tyčovým mixérem. Přimíchejte zbylou mouku a nechte přikryté utěrkou na teplém místě kynout alespoň ½ hodiny. Těsto promíchejte a na pomaštěném lívanečníku pozvolna opékejte lívanečky.

5

Na talíři posypte ovocem, mandlemi a polijte javorovým sirupem.

Mohlo by vás zajímat: Fitness a zdravé, Recept bez chodu, Vegetariánské

Hodnocení a komentáře

Filip

Filip

Miluji to!

Odpovědět

pro přidání komentáře