Karameloví perníčci

Letos o vánocích zkoušíme s dětmi i nové druhy cukroví. Zamilovala jsem si slaný karamel, je skvělý jen tak na mlsání nebo jako přísada do krémů či na slepování sušenek. Dnes jsem jej využila i jako přísadu do těsta, kde funguje jako sladidlo a ochucovadlo. Musím přiznat, že s výsledku byly nadšené jak děti tak i já. Z cukroví je karamel nejen cítit, ale rozpoznat na první zakousnutí. Tvar či formu cukroví si můžete zvolit dle libosti. U nás to vyhrála podoba „pana Perníčka“.

Dobroty do bříška

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Ingredience

Ingredience:

  • 200 g špaldové mouky (typ 630)
  • 80 g změklého másla
  • 4 lžíceslaného karamelu
  • 1 lžička koření medový perník
  • 4 lžíce mléka

Postup

1

V míse si smícháme všechny ingredience tedy mouku, změklé máslo, rozehřátý slaná karamel (stačí jej na pár vteřin rozehřát v mikrovlnné troubě), medový perník a mléko. Propracujeme v těsto. Zabalíme do potravinové folie a dáme minimálně na 1 hodinu do lednice odpočinout. Poté z těsta vyválejte placku tlustou cca 0,5 – 0,8 cm a pomocí vykrajovátek vykrajujte tvary. Perníčky (sušenky) dejte na plech s pečícím papírem a pečte v předehřáté troubě na 180 stupňů cca 8-10 minut až začnou mírně hnědnout.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Křupavé kuřecí kousky s 11 druhy koření a bylinek

Míša řezy – zdravější varianta

Extra vláčný čokoládový moučník s banány

Cantucci s čokoládou a pomerančovou esencí

Plněné špenátové taštičky

Boeuf bourguignon – hovězí po burgundsku

Snadné cuketové hranolky s česnekem a parmezánem

Bezlepkové boloňské špagety

Zeleninový boršč

Koláčky s lískovým oříškem

Čokoládové cupcake s tvarohovo pudinkovým krémem

Nepečený kokosový „cheesecake“