fbpx

Karameloví perníčci

Letos o vánocích zkoušíme s dětmi i nové druhy cukroví. Zamilovala jsem si slaný karamel, je skvělý jen tak na mlsání nebo jako přísada do krémů či na slepování sušenek. Dnes jsem jej využila i jako přísadu do těsta, kde funguje jako sladidlo a ochucovadlo. Musím přiznat, že s výsledku byly nadšené jak děti tak i já. Z cukroví je karamel nejen cítit, ale rozpoznat na první zakousnutí. Tvar či formu cukroví si můžete zvolit dle libosti. U nás to vyhrála podoba „pana Perníčka“.

Karameloví perníčci

Ingredience na 10 porcí

Ingredience:

  • 200 g špaldové mouky (typ 630)
  • 80 g změklého másla
  • 4 lžíceslaného karamelu
  • 1 lžička koření medový perník
  • 4 lžíce mléka

Postup

Celkový čas přípravy: 60 min

1

V míse si smícháme všechny ingredience tedy mouku, změklé máslo, rozehřátý slaná karamel (stačí jej na pár vteřin rozehřát v mikrovlnné troubě), medový perník a mléko. Propracujeme v těsto. Zabalíme do potravinové folie a dáme minimálně na 1 hodinu do lednice odpočinout. Poté z těsta vyválejte placku tlustou cca 0,5 – 0,8 cm a pomocí vykrajovátek vykrajujte tvary. Perníčky (sušenky) dejte na plech s pečícím papírem a pečte v předehřáté troubě na 180 stupňů cca 8-10 minut až začnou mírně hnědnout.

Poznámka

recept na slaný karamel: http://www.dobrotydobriska.cz/slany-karamel/ Inspirace: https://www.facebook.com/372352062962109/photos/a.528194884044492.1073741852.372352062962109/544253362438644/?type=3&theater

Mohlo by vás zajímat:
Cukroví

Hodnocení a komentáře

pro přidání komentáře