4 recepty na nepečené fitness kuličky

Tyto kuličky mají základ v orientální kuchyni. Když jsem při studiích pracovala v jedné pražské indické restauraci, tak jsem se jich nemohla nabažit. Občas se stávalo, že při zavírání restaurace pár kousků tohoto úžasného dezertu zbylo a zaměstnanci si je pak nadšeně odnášeli domů. Ty chutě jsou vážně velmi vzácné. Kdo nevyzkouší, nepochopí. :)

Redakce

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 1

Postup

Na první tři typy kuliček si připravíme základní pastu, kterou vytvoříme tak, že dohromady umixujeme hrst datlí a cca 6 sušených švestek. Všechny kuličky dáme před ochutnáním do lednice ztuhnout. Doporučujeme podávat k silné arabské kávě jako dezert.

1) Kuličky s meruňkou a mandlemi

Ingredience

  • 1,5 lžíce pasty z datlí a švestek
  • 5 sušených namletých meruněk (v mlýnku na mák)
  • hrst mletých mandlí
  • lžíce agávového sirupu

Postup Pastu z datlí a švestek smíchejte s ostatními ingrediencemi, utvořte pevnou hmotu a tvořte v dlaních kuličky.

2) Slunečnicové kuličky sypané kokosem

Ingredience

  • 1 lžíce pasty z datlí a švestek
  • hrst mletých slunečnicových semínek (stačí na jemno nasekat v mixéru)
  • 2 lžíce mletých rozinek
  • lžíce kokosu (v bio kvalitě nejlépe – má mnohem lepší chuť)
  • lžíce kokosového oleje
  • lžíce agávového sirupu
  • kokos na obalení

Postup Pastu smíchejte s mletými rozinkami, kokosovým olejem a agáve sirupem a přidejte další ingredience

3) Kuličky s kešu, obalené v karobu

Ingredience

  • 1,5 lžíce pasty z datlí a švestek
  • hrst na jemno nasekaných kešu
  • 2 lžíce karobu
  • 1 lžíce agáve sirupu

Postup K pastě přidejte nasekané kešu oříšky, sirup a karob a smíchejte v hmotu. Kuličky můžete obalit v karobu.

4) Kuličky s rozinkami, obalené v sezamu

Ingredience

  • 6 lžic mletého světlého sezamu
  • 2 lžíce černého sezamu (lze vynechat a doplnit bílým)
  • hrst mletých rozinek
  • 3 lžíce medu
  • lžička skořice
  • sezam či skořice na obalení

Postup Rozinky namelte, přidejte med a mletý sezam a dohustěte nasekanými slunečnicovými semínky. Vytvořte hustou hmotu (díky medu se to trochu lepí na ruce, je lepší si je namočit do vody a pak tvarovat) a kuličky obalte v sezamu nebo skořici.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Dýňová směs s kokosovým mlékem

Bramborovo-tvarohové placičky

Extrémně rychlé lívance

Vláčný snídaňový chlebíček s jablky a skořicí

Italský salát

Zapečené jáhly se zeleninou a tempehem

Světoznámý čokoládový dortík s tekutým vnitřkem – Lava cake

Kuřecí játrová paštika

Přílohový květákový salát s mandlovým kuřecím řízkem

Krémová polévka z kořenové zeleniny a tymiánu

Kuřecí rizoto s kurkumou

Nejčokoládovější dort na světě, jen ze 3 ingrediencí